Azech hemma

En mycket blåsig söndagseftermiddag fick bli speldag för Sonstorps hemmamatch mot Azech. Sonstorp startade sedvanligt med Adde i målet, backlinjen såg en ny komponering då Joel och G-son fick med sig Jonne och Abri som backlinjekollegor. Mittfältet utgjordes av Frasse, Danne, Kalle, Mårten och Oscar. Nico startade på topp, Ägget, Tobbe och Carlfjorde nötte skinkor. Azech började matchen bra och spelade fint, men det krävdes ändock ett misstag från Abris sida för att bortalaget skulle ta ledningen med 0-1 redan i den nionde minuten.

Nico hade strax därefter en duell med Azechförsvaret och gick omkull. Vi som satt långt ifrån hoppades givetvis på straff, men sonstorpssupportrar som var placerade närmare situationen ansåg att det var en alltför lättvindig vurpa från Nico. Men fler mål fick vi inte se under första halvlek.

Efter den obligatoriska halvtidskoppen, tack Goding, fick vi ånyo se en långboll ställa till det för sonstorpsförsvaret. En riktigt lång utspark från Azechmålvakten gick förbi ett dåligt kommunicerande försvar och ställde Adde ensam med en forward i en duell som Azech-spelaren vann, 0-2 var därmed ett faktum. Matchen verkade här förlorad, men Azechspelarna såg till att så inte blev fallet. Domaren hade lite otur med domsluten under ett par minuter. Först fick Ägget bollen på handen utan att domaren blåste straff. Bara minuter senare hamnade Mårten (tror jag) i kamp med en bortaspelare, som handgripligen greppade runt axlar och nacke på Mårten och drog ner honom. Vi på bänken reagerade och ansåg att det var en solklar varning på Azechspelaren, döm om våran förvåning när domaren helt sonika kliver in och ger Azech frisparken.

De assisterande domarna visade här upp att de var att räkna med. Den närmaste av de assisterande vinkade till sig domaren som efter samtalet ändrade sitt domslut och visade gult kort till Azechspelaren. En del protester uppstod, vilket må vara hänt, men helt plötsligt, innan spelet har kommit igång, viftar den bortre av de assisterande domarna till sig domaren. Efter den konversation som uppstår mellan dessa två går domaren in och drar upp sitt röda kort mot en av Azechspelarna. Om det tidigare bara var en del protester, blev situationen än värre för en av Azechs ledare började skrika såpass mot domaren att det slutade med en avvisning för ledaren.
Azech visade allt sämre humör och ytterligare en bortaspelare hann med att syna det röda kortet innan matchen var slut. Detta efter att han inte fått med sig ett domslut. Tydligen ansåg han att det var en bra idé att börja vifta med armarna mot domaren likt en signalist påverkan av LSD. Givetvis var detta mer än vad domaren kunde acceptera och spelaren fick snällt lunka av planen och får stå över nästa match.

Sonstorp hann också med att producera två stycken mål under andra halvleken. 1-2 stövlade Kalle in på en retur efter skott från Danne. 2-2 tillskriver vi Nico, som efter att målvakten i Azech gjort ett minst sagt klantigt ingripande blev överspelad. Detta blev också slutresultatet i matchen.

Sonstorps numera notoriska buse, Oscar, fick återigen syna det gula kortet och är därmed avstängd nästkommande match, som för övrigt spelas borta mot linghem klockan 17 nu på söndag.

Joel fick priset som bästa hemmaspelare, även om han fick det i Pauls namn. Kalle var annars den som ådrog sig mest beröm från sidlinjen.

Väl mött näst match
/Öhman

Syrianska borta

På Navestads IP, även kallad "buren", spelades ikväll Syrianska - Sonstorp. Matchstart 18.30 gjorde att undertecknad blev lite sen och missade avsparken. Lagom hade jag betalat min entré när Syrianska tog ledningen med 1-0 efter slarv i försvaret. Syrianska får energi av målet och har kontroll på matchen och för spelet därefter. Sonstorp hinner sticka mellan med lite chanser, Mårten får ett friläge som räddas av målvakten och Kalle fick chansen efter en frispark. På Kalles närskott lyckades dock målvakten få upp nävarna i krysset och rädda bollen till hörna.

Sonstorp ställde för dagen upp med Adde i målet. Joel, G-son, Bergström och Nic utgjorde backlinje, Kalle, Jonne och Danne bemannade det centrala mittfältet. Mårten och Oscar startade på kanterna och Nico fick förtroendet på topp.

Nic visade ambitioner att få komma med i brottarsektionen och fick syna det gula kortet i första halvlek. Tyvärr skulle han tvingas bryta matchen innan pausvilan med ett skadat knä. Vi hoppas att det inte är en allvarligare skada och en snabb återkomst på plan. Efter 35 minuter kom 2-0. Detta efter en lång boll som Adde tappar och deras forward förvaltar väl.

I andra halvlek åstadkommer Sonstorp lite mer framåt, Kalle dribblade bort tre stycken motståndare, men målvakten bestämde sig för att stå ivägen även denna gång. Danne serverade både Joel och Mårten en varsin långboll, men tyvärr kunde inte SIK spräcka nollan denna kväll. Joel passade även på att få syna ostskivan efter en kapning.

3-0 till Syrianska kom efter rent ut sagt dåligt agerande på mittplan från Sonstorp, vilket renderade i ett friläge där forwarden kunde slå in bollen mellan benen på Adde.

Matchfakta

Nästa match är hemma mot Azech klockan 16.00 på söndag.

/Öhman

SIK B - Kimstad

Tidig matchstart idag, redan 13.00 blåste Rune Borén till start. Sonstorp startade för dagen med Steffe "såpa" Hörberg i målet. Backlinjen från höger Abri, Sedin(!), Mackan och Tjofs. Centralt mittfält med "Åke", Tobbe och KM, Tomas och Lazlo startade på kanterna, Kryddan fick starta på topp. Bänken nöttes av Ymme, Ludde, Öhman och Robban.

Efter en trevande inledning tog Tyra ett initiativ och ändrade lite positioner på det centrala mittfältet, direkt efter detta fick Lazlo bollen på kanten. Efter ett par finter slog han ett inlägg som gick förbi hela backlinjen där Tomas dök upp och kunde slå in bollen bakom kimstads målvakt. Enligt Tyra själv var målet en solklar coachförtjänst.

Sedan hände dock inte alltför mycket i matchen, det var lite chanser åt båda håll, men målen uteblev. I den 50:e minuten fick Kimstad en frispark på sin vänsterkant. Bollen kom in högt och Steffe gick upp för att plocka ner bollen. Tyvärr hade den gode herr Hörberg smörjt in sina vantar med såpa, varpå bollen kom ner framför fötterna på kimstadsspelare som stötte in bollen i mål.

Steffe, Mackan och Tjoffsen räddade ett par mål bakåt och förtjänar beröm för detta. Tobbe försökte att snacka igång trötta huvuden i sonstorpslaget. I övrigt är det en stabil match utan några större toppar idag. vi fick helt enkelt inte igång något passningsspel och hade på tok för dålig rörelse i laget.

Lagledningens pluspoäng går till: Lazlo för sin härliga inställning.

Dagens kommentar kom från Steffe när lagen skulle tacka varandra. Steffe frågade helt sonika Kimstad: "Bjuder ni på glass nu när jag bjöd på ett mål?"

Matchfakta

Nästa match spelas hemma mot Bråvalla klockan 13.00 på lördag 21/5.

Vid tangenterna: Öhman

Eneby Hemma

Denna onsdag kom en av seriefavoriterna Eneby på besök till Stråkvads IP, ett Eneby som tagit full pott på tre matcher och som i senaste omgången slog Åby med 9-1!! Att Eneby fick bära favoritskapet i matchen rådde inga som helst tvivel om. Sonstorp ställde för dagen upp med Adde i målet, Joel, G-son, Bergström och Nic i backlinjen. Mittfältets centrala del bemannades av Jonne, Danne och Kalle, ytterspringare: Mårten och Oscar, längst fram huserade Ägget. På bänken hade SIK Abri, Frasse och Lazlo.

Sonstorp fick en mardrömsstart när Eneby redan efter någon minut fick en frispark, som förvaltades på bästa tänkbara sätt, ur ett Enebyperspektiv då. Enebys glädje blev dock inte långvarig, för redan 10 minuter senare kom kvitteringen. Det var efter ett par kampsituationer centralt på mitten som bollen hamnade hos Jonne, som satte bollen i målvaktens högra hörn.

Hemmalaget tog här över spelet och började spela riktigt fin fotboll. Från läktarplats hördes glada tillrop om sambafotboll bland annat. Just ett sambainspirerat anfall låg bakom Sonstorps ledningsmål. Efter att bollen gått runt i laget hamnade den på vänsterkanten hos Oscar, som gjorde sin gubben och levererade ett vacker inlägg. Först fram på detta inlägg kom Mårten som slängde sig fram och nickade in bollen bakom Enebymålvakten.
Eneby var inte på något sätt ofarliga och Adde fick göra ett par giftiga räddningar för att förhindra ytterliggare bortamål, men halvtidsresultatet skrevs till 2-1.

Andra halvlek fick se ett bortamål efter bara 11 minuter. Det slogs en långboll som inte rensades undan och istället kunde Enebyforwarden chippa in kvitteringsmålet. Det var det sista målet som föll denna kväll på Stråkvad. Eneby fick sedan en spelare utvisad, men Sonstorp förmådde inte utnyttja det numerära underläget. Återstoden av matchen blev lite smågrinig då domaren inte visade någon konsekvent bedömningsnivå.

Domarinsatsen kommer med all säkerhet att diskuteras i båda läger efter dagens match. Och ska sanningen fram hade rättskiparen ingen bra dag. Det saknades konsekvens i bedömningarna och det förekom en hel del väldigt uppenbara felbeslut, åt bägge hållen, som ökade irritationen på banan.

Pris till matchens bästa spelare i hemmalaget gick idag till Oscar, men samtliga förtjänar beröm för sina insatser. Tyras pluspoäng gick till centrala mittfältet.

Nästa A-lagsmatch är borta mot Syrianska, måndag 16 maj klockan 18.30 enligt förbundets sida. Vi hoppas på ett starkt bortafölje.

Matchfakta

/Öhman

Hagahöjden BK - SIK

Då Öhman ej närvarade på matchen skall undertecknad försöka skriva några rader såhär några dagar sent. Matchen spelades på himelstalund norra och planen bestod av gräs med lite sand här och där, till och med så det dammade när de som springer snabbare än jag fick upp farten. Sonstorps lag bestod av Steffe i mål, Kalle E, Becha, Gisse och Joel i backlinjen, Kalle Danne och Johne mitt i, Mårten och Oskar på var sin kant samt Nicko på top. På bänken satt KM, Laszlo, Abri och Jonas.

Under hela matchen spelade Sonstorp ett bra och välbalansert spel bakåt. Detta bringade för ett antal bra lägen frammåt, även några frilägen som var värda bättre öden. Hagahöjden spelade också bra, men vårt spel lyckades få dem att slå bort aldeles för många bollar, speciellt i första och det var nog en ganska behaglig match för Steffe.

Matchen slutade 1-1, andra halvlek var ganska fattig på målchanser och det som skedde skedde så som jag mins det innan solen försvan bakom träden. Haga gjorde 1-0 på en frispark där de spelade bollen i sidled för att med mycket tid kunna placera bollen snyggt i närheten av krysset från en bit utanför straffområdet. Haga hade även en straff som de sköt över efter en hands. Vårat mål gjordes av Oskar på volly, framspelad av Mårten tror jag det var och även det ett mycket snyggt mål.

Jag har svårt att ta ut någon speciell som stack ut under denna match, jag tycker hela laget börjar hitta en harmoni och jobbar bra för varandra vilket leder till chanser och farligheter framåt.

//Thossma

NFF B - SIK B

En strålande sommarsöndag spelade b-laget borta mot NFF, på en ganska hård och ovänlig plan. Det saknades spelare varpå Tyra och Robban fick ta fram stora grävmaskin och gräva djupt efter spelarmaterial till matchen.
Sonstorps lag för dagen: Goding grävdes fram som målvakt, backlinjen från höger: Abri, Tjoffsen, Mackan och den undertecknande Öhman(!). Central mittfält: Jesper, Franzén och Tobbe. Kanterna bemannades av Lazlo och Carlfjord, allt medan "Kryddan" huserade längst upp på topp. På bänken satt från början Ludde, Fredlund och Thossma.

Sonstorp tog en tidigt ledning i matchen genom Kryddan, men tillät NFF att kvittera efter att backlinjen uppträdde lite för lojt mot en NFF-forward som fick lägga iväg ett skott. Goding räddade skottet, men på returen var det en NFF-spelare som hann först och petade in bollen i mål.

Kryddan visade att han ville behålla sin plats på topp och gjorde i andra halvlek 2-1 efter förarbete av Abri. Det kändes dock som att Sonstorp hade matchen under kontroll även om NFF tilläts lägga in några myror bakom backlinjen, även om dessa inte lyckades bli alltför farliga. Det var dock nära att NFF fick in en andraboll, en räddande ängel i skepnad av Fredlund nickade dock undan bollen på mållinjen.

Kryddans, och även Sonstorps, tredje mål för dagen kan helt klart vara en kandidat till årets mål. Efter ett instick från högerkanten, har dock glömt vem som slog passningen, fick Kryddan på en riktig rackarträff som, likt en snöboll i skrevet en varm sommardag, satt stenhårt i krysset.

Samtliga i laget får med sig godkända betyg från matchen, Kryddan, som tremålsskytt måste dock nämnas. Även Jesper imponerade på undertecknad i sin defensiva roll på mitten.

Vår allsmäktige lagledare Robban vill lämna pluspoäng till Öhman, som gör en bra match trots "dålig träningsflit" (vilket måste vara dagens underdrift), men framförallt till Jesper som trots sina ynka 16 år spelar mycket förståndigt.

Domaren måste berömmas, när vi nu fick en domare som skötte sin insats bra i en snäll match. Ja han tog några felbeslut under matchen, men vem gör inte det? Ingen i Sonstorp fick syna något kort den här, även om domherren var väldigt snäll som lät undertecknad komma undan med en tillsägelse, detta när jag blev överspelad och blev tvungen att koppla ett grepp som hade fått höga poäng i en olympisk brottningsmatch.

Matchfakta

/Öhman

Åby IF hemma...

Årets första hemmamatch hade väldigt lite gemensamt med seriepremiären för en dryg vecka sedan. Vädret var bytt från solsken till snålblåst med lite regnstänk, inställningen hos spelarna var bättre och poängen fördelades på det sätt som vi vill. Sonstorps lag för dagen: Adde i målet, backlinjen från höger: Joel, G-son, Nic och Ägget. Mittfältet hade Jonne, Danne och Kalle centralt med Mårten och Oscar på varsin kant, Nico startade på toppen. Bänken värmdes upp av KM, Simon och Carlfjord.

Sonstorpsspelarna visade tidigt att debaclet i Grebo inte skulle upprepas och man tog ett tidigt kommando i matchen. Det blev också Sonstorp som tog ledningen då, den för dagen mycket utmärkte, Jonne fick iväg något som skulle likna ett skott vilket smet förbi målvakten och gav oss ledningen. Vi som sett Jonne spela back tyckte att skottet var misstänkt likt hans rensningar, men alla skott i mål är bra skott. Det fanns bud på kvitteringar både en och två gånger. En blandning av räddningar samt ren och skär bonntur gjorde att ställningen i halvtid var 1-0 till Sonstorp.

Andra halvleken fortsatte med bra kämpaglöd och efter elva minuter tog Mårten bollen, snubblade sig förbi ett par Åby-spelare, som fick agera rundningsmärken, innan bollen förpassades förbi Åby-målvakten. Glädjen var total på sidan av där vi hängivna supportrar satt. Bara fem minuter senare ringde målklockorna för Sonstorp återigen, denna gång var det Danne som gav sig på ett skottförsök som, efter att ha gått via en försvares rygg, seglade i en vacker båge över målvakten. Ett lugn verkade här spridas bland sonstorpsspelarna vilket också höll på att kosta en seger. Åby kunde med en kvart kvar reducera till 3-1 efter en frispark från sin högerkant.
Fem minuter senare kom efter 3-2, detta på en spelvändning där delar av Sonstorps backlinje verkade ha glömt bort vilken position man hade. Med tio minuter kvar var det genast mycket nerver som dallrade på Stråkvad, men efter ett heroiskt kämpande kunde segern bärgas.

Fruktansvärt kul att laget tog sig i kragen efter premiärens storförlust. Backlinjen som då fick sig ett par kängor av undertecknad visade idag upp ett helt annat spel och förutom förvirringen som ledde fram till att Åby kunde kontra in 3-2 var insatsen mycket lyckad där bak.

Mindre roligt att man faller in i Åby tjurighet, det behövs lite mer kyla i backlinjen annars riskerar man att syna många onödiga kort. Ni gör en bra match grabbar, men sluta med "hockeytakterna"!!!!

Dagens visdomsord levererades av Robban på läktarplats. Detta i samband med en frispark där någon form av variant användes. Vi som har en träningsnärvaro lägre än antalet svenska vm-medaljer i fotboll, hade svårt att förstå vad varianten skulle gå ut på. Som den vän han är ville Robban förklara för oss och han gjorde det genom att säga: "När det fungerar så fungerar det", visdomsord när de är som bäst.

Pris till bästa hemmaspelare gick till Nic Haeffler, undertecknad tyckte dock, utan att förringa Nics insats, att Jonne var den i Sonstorp som var bäst för dagen.

Dagens bästa måste ha varit Jonnes teknik i första halvlek, maken till nedtagningar har inte skådats på Stråkvad tror jag.

Nästa match spelas på fredag, borta mot Hagahöjden.

Sonstorps IK - Åby IF 3-2 (1-0)
Sonstorps målskyttar: John, Mårten och Danne.
Varningar har jag dålig koll på, men Oskar fick syna ostskivan iallafall.
Publik: kan det ha varit runda 80 personer kanske.