Azech hemma

En mycket blåsig söndagseftermiddag fick bli speldag för Sonstorps hemmamatch mot Azech. Sonstorp startade sedvanligt med Adde i målet, backlinjen såg en ny komponering då Joel och G-son fick med sig Jonne och Abri som backlinjekollegor. Mittfältet utgjordes av Frasse, Danne, Kalle, Mårten och Oscar. Nico startade på topp, Ägget, Tobbe och Carlfjorde nötte skinkor. Azech började matchen bra och spelade fint, men det krävdes ändock ett misstag från Abris sida för att bortalaget skulle ta ledningen med 0-1 redan i den nionde minuten.

Nico hade strax därefter en duell med Azechförsvaret och gick omkull. Vi som satt långt ifrån hoppades givetvis på straff, men sonstorpssupportrar som var placerade närmare situationen ansåg att det var en alltför lättvindig vurpa från Nico. Men fler mål fick vi inte se under första halvlek.

Efter den obligatoriska halvtidskoppen, tack Goding, fick vi ånyo se en långboll ställa till det för sonstorpsförsvaret. En riktigt lång utspark från Azechmålvakten gick förbi ett dåligt kommunicerande försvar och ställde Adde ensam med en forward i en duell som Azech-spelaren vann, 0-2 var därmed ett faktum. Matchen verkade här förlorad, men Azechspelarna såg till att så inte blev fallet. Domaren hade lite otur med domsluten under ett par minuter. Först fick Ägget bollen på handen utan att domaren blåste straff. Bara minuter senare hamnade Mårten (tror jag) i kamp med en bortaspelare, som handgripligen greppade runt axlar och nacke på Mårten och drog ner honom. Vi på bänken reagerade och ansåg att det var en solklar varning på Azechspelaren, döm om våran förvåning när domaren helt sonika kliver in och ger Azech frisparken.

De assisterande domarna visade här upp att de var att räkna med. Den närmaste av de assisterande vinkade till sig domaren som efter samtalet ändrade sitt domslut och visade gult kort till Azechspelaren. En del protester uppstod, vilket må vara hänt, men helt plötsligt, innan spelet har kommit igång, viftar den bortre av de assisterande domarna till sig domaren. Efter den konversation som uppstår mellan dessa två går domaren in och drar upp sitt röda kort mot en av Azechspelarna. Om det tidigare bara var en del protester, blev situationen än värre för en av Azechs ledare började skrika såpass mot domaren att det slutade med en avvisning för ledaren.
Azech visade allt sämre humör och ytterligare en bortaspelare hann med att syna det röda kortet innan matchen var slut. Detta efter att han inte fått med sig ett domslut. Tydligen ansåg han att det var en bra idé att börja vifta med armarna mot domaren likt en signalist påverkan av LSD. Givetvis var detta mer än vad domaren kunde acceptera och spelaren fick snällt lunka av planen och får stå över nästa match.

Sonstorp hann också med att producera två stycken mål under andra halvleken. 1-2 stövlade Kalle in på en retur efter skott från Danne. 2-2 tillskriver vi Nico, som efter att målvakten i Azech gjort ett minst sagt klantigt ingripande blev överspelad. Detta blev också slutresultatet i matchen.

Sonstorps numera notoriska buse, Oscar, fick återigen syna det gula kortet och är därmed avstängd nästkommande match, som för övrigt spelas borta mot linghem klockan 17 nu på söndag.

Joel fick priset som bästa hemmaspelare, även om han fick det i Pauls namn. Kalle var annars den som ådrog sig mest beröm från sidlinjen.