Grebo away.....

Seriepremiären spelades idag, som tidigare nämnts, på bortaplan mot Grebo IK. Ett 15-tal sonstorpssupportrar hade gjort resan till denna seriepremiär, vilket får anses vara ett klart godkänt resefölje för en division 4-premiär. Det gick absolut inte att klaga på vädret då solen värmde oss på läktarplats, till skillnad mot spelet. Det blev lite oroligt på läktarplats innan matchstart, dock inte på grund av några huliganer, smällare eller tomtebloss. Det var nämligen som så att en huggorm förärade Grebovallen med ett besök och hann skrämma slag på personalen i entrékassan samt dennes hund. Detta blev tyvärr också det mest spännande på Grebovallen under dagen.
Sonstorp startade med följande lag: Adde i målet, backlinje med från höger: Joel, G-sson-"Åke" och Nic. Mittfältet bemannades av Jonas, Danne, Kalle, Mårten och Ägget. Nico fick äran att starta på topp.

Sonstorp startade matchen dåligt och även om Kalle fick en chans till avslut redan efter 10 minuter, ett avslut som smet ovanför ribban, så var Grebo ett bättre lag. Grebos första mål kom 15 minuter in i matchen efter en lång inspark, som skarvnickades vidare mot en spelare som kom tämligen ren med Adde i målet. Sonstorpsbänken och en del spelare ville ha offside i den här situationen, men från läktarhåll så det ut som om G-son upphävde offsiden. Strax efter 1-0 hade Danne ett avslut som även det gick ovanför målribban, det skulle visa sig att detta inte var Sonstorps dag.

Fem minuter senare ringde det i målklockorna igen, även detta efter en inspark. Denna gång var det dock en sonstorpsinspark som kom tillbaka väldigt fort och på det efterföljande skottet hade G-son oturen att få benen ivägen och Adde lämnades chanslös i målet. Sonstorp hade väldigt svårt att få till något ordnat spel, och Grebo fick styra matchen mer och mer. 33 minuter in på halvleken kom så även 3-0, återigen var det en lång boll in bakom backlinjen som ställde en Grebospelare fri med Adde. I samband med målet varnades även Nic, vi på läktarhåll hann inte uppfatta vad det hela rörde sig om, men vi gissade att det var ett vasst munläder som var orsaken till att domaren visade upp sin ostskiva denna gång.

De första 40 minuter av matchen spelade Sonstorp en alibi-fotboll av sällan skådat slag. Konstant var det bollförande spelare som rörde sig mest på planen. Övriga spelare stod mestadels still i passningsskugga och istället för att leta passningsvägar fick sonstorpsspelarna fokusera på att bli av med bollen på minst skadliga sätt.

De tillresta supportrarna fick lite att glädjas åt när Nico reducerade med fyra minuter kvar av halvleken. Detta efter en tilltrasslad situation där Ägget snubblade sig fram med bollen mellan grebospelarna innan han fick fram en riktig kompispassning till Mårten, som i sin fick iväg ett skott som målvakten inte kunde hålla. På returen var Nico påpassligt framme och petade in sonstorps enda mål denna eftermiddag. Strax efter reduceringsmålet hade Mårten och Kalle avslut på mål, men Grebomålvakten kunde rädda båda skotten. Innan halvleken var slut hade "Åke" dragit på sig en varning också. De sista fem minuterna av första halvlek fick Sonstorp fart i benen och producerade lite spel.

Andra halvlek blev inte någon muntrare historia där Grebo efter bara 4 minuters spel fick iväg ett skott på distans som gick in mål. Situationen såg från sidan väldigt konstig ut där ingen i sonstorpslaget reagerade nämnvärt på skottet. Får man gissa på att målvakten var skymd?

5-1 kom efter 25 minuter av andra halvlek, ett långskott från Grebos vänsterkant som i en båge går över Adde som inte orkar tippa bollen utanför målet. Bara fem minuter senare föll också 6-1, återigen kom det en lång boll över backlinjen. Adde i målet går ut och ska rensa bort bollen, men har tyvärr otur att en Grebospelare hinner fram och står ivägen. Bollen var dessutom ofin nog att inte studsa iväg, utan nämnda Grebospelare får med sig den förbi Adde och kan slå in bollen i öppen bur.

Det är alltid tråkigt att inleda säsongen med en förlust, men som en av de tillresta supportrarna sa, det kan inte bli sämre än såhär. Inget stämde riktigt idag, bollen studsade inte våran väg och den där riktiga tändningen verkade inte infinna sig. Bloggen anser att vi lägger detta till handlingarna och ser fram emot nästa match som spelas hemma mot Åby 1 maj enligt spelschemat.

Grebo IK - Sonstorps IK 6-1 (3-1)
Sonstorps målskytt: Nico
Publik: upp mot 70 varav ett 15-tal tillhörde bortaföljet.

Sist men inte minst dagens bästa: Vädret!
Entrén till Grebovallen
/Öhman

Reclaiming the blogg......

Tiden är kommen mina vänner, tiden är givetvis för kommen för er andra också. Jag återtar kommandot i bloggen efter en tids frånvaro. Förhoppningsvis ska jag kunna följa våra sikar och lämna små sarkastiska texter efter mig som ger er en bild av matcherna ur mitt perspektiv. Denna blogg startades av supportrar och bör bedrivas av supportrar. Först ut på måndag är det Grebo borta, vad kan vi säga om Grebo då? Beläget mellan Linköping och Åtvidaberg är det en by som folk bor i när de vill pendla till jobbet. Själva Grebo i sig har få arbetsplatser och folk bor där och åker till sina jobb, låter nästan bekant va? Grebo ska dock enligt rykten ha en pub, hur nu den kan tänkas gå runt... Då undertecknad inte har någon som helst aning om hur Grebo spelar och inte tänker ödsla energi på att få veta det innan matchen på måndag, utgår jag från att grabbarna från Stråkvad är bästa bonngäng i det här mötet. Vi på sidan räknar kallt med vinst. Referat kommer efter matchen på måndag.. /Öhman