Sonstorp - Trix 2-0

På en genomsur plan (den gamla) stod slaget om Trix skulle haka på och hjälpa Azech i tabellstriden i toppen.

Efter 93 min i leran på Stråkvad och 90 min på Saltängen hade SIK gjort ett jätteryck

2-0 mot Trix efter mål av Kalle på språngskalle, stolpe in i första och 2-0 av Denkan på ett kanoninlägg av Nico i början av andra gjorde att alla tre pinnarna stannade i Sonstorps poängkolumn. Att rapporterna från Saltängen visade hemmavinst gav SIK ett försprång till tvåan Azech med 6 pinnar och 11 plusmål.

Återigen ganska jämnt i första sedan blev övertaget större och större ju längre leran satte sig i benen. Vi rullar bollen trots kraftansträngningen i Leran och hjälper Steffe till sin 6.e nolla för säsongen. När Martin kommer in med 10min kvar och friska ben orkar Trix knappt över mittlinjen, i varje fall inte organiserat.

Kalle och Danne formidabla på mitten, hela backlinjen med Abri som ++ spelade kanonsäkert. Nicko och Joel mycket bra Denkan och Erik stred som galärslavar på topp.

Tyvärr gick Mårten sönder i första (låret) vilket lägger lite sordin på segern.

Vilken kväll nattmörkt ute när vi lämnar Stråkvad men Strålkastarljust i tabelltoppen.

Nästa match nästa lördag mot Svärtinge borta.

I söndags i hällande / Forsande regn slog SIK B Grebo i en match på Tomtavallen i Igelfors med 3-1.( mycket starkt mot ett A-liknande Grebo-lag) 2 mål av "Påla" och ett av Tompan.

B möter serieledande Malmslätt på söndag borta (hemma resultat i våras 0-6!!!)

/Åke J

Skärblacka - Sonstorp 0-4

Vi höll i taktpinnen hela matchen från första till sista minuten. Blacka spelade jämt med oss på mittplan men sedan tog det stopp. Jonas spelade felfritt hela tiden ca 3 min! innan han fick lämna planen med en lårkaka och en muskelklump ?? i vaden. Joel ersatte som yttermittfältare när Nicko tog Jonas plats och nu blev det åka av för Blackabackarna.

•0-1  gjorde Mårten som fick en instickspass och rundade blacka-målisen innan han la in bollen.

•0-2  Gjorde Danne på en hörna från nära håll.

Halvtid

Andra började som första, jämnt spel på mitten. Allt efter tiden led fick vi större och större ytor när orken tröt hos motståndarna 0-3 och 0-4 kom tätt efter varandra av Denkan .

Sedan visade vi en provkarta på missade målchanser och bra räddningar av blacka-mv.

I sista minuten lossade Erik stora volley-kanonen men den strök utsidan av blackamålets kryss. Domarens kommentar efter matchen: såna skott önskar man går in.

Återigen hela laget gör en bra insats på jobbet. Plus för Denkans slit / löpningar och Joels insats.

/Åke J

Sonstorp - Lotorp 5-2

Lotorp tar ledningen i första halvlek på sin första chans efter en bjudning av en SIK-spelare som serverade Lotorps Jesper Johansson bollen på ett fat.

Efter en kvart kunde Mårten lirka sig igenom och göra 1-1, 2-1 kom snabbt efter kvitteringen genom Oskar som sköt ett otagbart skott för Simon Karlsson i LIF-målet.

Simon gäckade våra forwards många gånger tack vare sina fina utrusningar.

Frid och fröjd? Icke sa Nicke. Nu sov backlinjen på en långboll återigen LIF-Jesper men den gången tog bollen i stolpen, returen kunde inte Björn Karlsson missa öppet mål från 2dm och ingen Sonstorpare närmre än Stark-bröderna som satt på sin trogna bänk.

Halvtid 2-2

Ställningskrig där Lotorp hade väl så många halvchanser som SIK.

Kalle som haft Lund i lotorp som ryggsäck sedan Lotorp passerade 50-skyltarna vid missionskyrkan orkade inte följa med Kalle längre vilket medförde 3-2 genom Kalle själv, nedtagning på bröstet i straffområdet och en snygg undanläggning förbi Simon i LIF-buren.

Efter avsparken satsade LIF vilt, Kalle bröt uppspelet och lobbade Danne fri med Simon och så var det 4-2. När sedan Jonas klippte upp bollen i nättaket efter ett inlägg parallellt med mållinjen var matchen över.

Det var den åtminstone för Lotorp 20 min före slutet då alla Lotorparna mer eller mindre gick på knäna.

Härlig kämpainsats av alla med kalle som primus motor.

Skribent: Åke J

Frånvaro

Det har hänt en hel del sedan senast vi publicerade något här. Anledningen är att undertecknad och Thossma som skrivit det mesta här på bloggen inte kunnat se matcherna och heller inte kunnat referera.

Sonstorp har dock avgått med två stycken segrar först en 5-2 seger i lokalderbyt hemma mot Lotorp och sedan 4-0 på bortaplan i Skärblacka. Detta gör att Sonstorp leder serien med sex poäng före Azech, dock har Azechs match mot Finspång inte publicerats på ÖFF:s hemsida. Matchen spelades enligt hemsidan 19 augusti (igår alltså), men resultatet saknas.

Även nästkommande två matcher ligger på datum där skribenterna är upptagna. Om nu någon är intresserad av att hjälpa till så tar vi gärna emot hjälpen. Se matchen, skriv ihop vad du såg och skicka in texten till [email protected]

tack på förhand för din hjälp.

/Öhman

Getängens BK – Sonstorps IK 1-3

Något gråa moln täckte Norrköpings himmel denna dag då Getängen och Sonstorp skulle göra sin första match efter sommaruppehållet. Planen hade tyvärr tagit en del skada av det senaste regnvädret och hade en yta i mitten på ett par meter där det till och med plaskade om fötterna. Att den dessutom såg ganska långhårig ut gjorde nog matchen ganska tung för spelarna. I mötet hemma mot Getängen segrade Sonstorp med 3-0 på våren och det 15 talet tillresta supportrar hoppades på liknande siffror även denna gång.

För dagen hade Sonstorp en trupp med Martin, Joel och Erik på bänken. I målet stod Steffe för att ha hjälp av John, Abri och Rickard framför sig. På mitten spelade Nicko och Oskar, med Kalle, Danne och Jonas mellan sig. På spets Sprang Mårten och Denkan.

Matchen började på bästa sätt och i första minuten nickade Kalle stolpe in på ett inlägg från Oskar. Sonstorp fortsatte att spela bra de första 10 minuterna och rullade bollen bra, något som gjorde att Getängen såg ganska stressade ut. I den 17 minuten gjorde sedan Sonstorp sitt andra mål genom Mårten. Målet var ett skott från straffområdeslinjen som inte var långt från krysset. Läget uppkom genom en hörna där bollen åkte lite flipper med ett par halvchanser innan den till slut hamnade hos Mårten. Resten av halvleken blev något jämnare då Sonstorp rullade något sämre samt sjönk lite i tempo. Det var dock fortfarande en bra match att se på med bland annat ett skott av Rickard som inte bjöd på några överraskningar denna gång heller, den gick alltså högt över. Denkan blev även fälld på straffområdeslinjen som dock inte resulterade i mer än en hygglig frispark, korrekt dömd bör tilläggas. Oskar hade också en bra chans på hörna som dock en motståndare fick foten på och styrde över. Även Getängen hade ett skott i virket innan det blev blåst för vila och kaffe.

I den andra halvleken blev det lite jämnare i början och Getängen kvitterar genom en offensiv satsning. Vid deras mål så står det endast en back kvar vid våra två forwards. Detta gör det naturligtvis svårt att räkna in alla spelare i försvarsspelet och resulterade i en kvittering. Efter detta mål rycker Sonstorp upp sig lite och lyckas efter en rad chanser göra 1-3 genom Kalle som återigen lyckas få huvudet på rätt plats och tvingar motståndaren att rensa bollen upp i eget nättak. I andra halvleken görs även en del byten. Erik och Martin kom in efter reduceringsmålet, och Joel kommer in när det är ca 20 minuter kvar. De som går ut är Danne, Nicko och Abri. Martin lyckas också med konsten att göra en perfekt skottfint i andra halvlek. Jag vet inte riktigt om han sedan glömmer att skjuta eller om han bara är tagen av finten…

Matchen sluter 1-3 till Sonstorp och matchen var en rolig tillställning att beskåda. Publiken var ca 40 st. Jag vet inte riktigt vem man skall berömma denna match då alla kämpar och springer. Jag tycker nog att man kan berömma alla denna gång. Detta är sista referatet för mig denna säsong då jag nu flyttar ett antal mil söderut. Då jag vet att Öhman har en del uppbokade helger denna höst så får andra sugna skribenter gärna höra av sig till oss.