Ledberg - Sonstorp B 3-2

För en gångs skull var det inte strålande solsken när Sonstorps glada grabbar spelade match. Denna gång spelades matchen mitt ute i ingenstans, jag vet att Sonstorp inte heller ligger centralt, Man åkte långt ut i skogen och svänge höger och körde ännu längre in i skogen. Där låg det en fotbollsplan som inte var något att skylta med för omvärlden, gropig och ojämn. Gräset var grönt iallafall vilket alltid är något.

Sonstorp ställde för dagen upp enligt följande: Robin målvakt, Asplind, Rikard, Irak-Frank bildade en trebackslinje, Thomas, Oskar fick för dagen stå för kantlöpandet, Pontus, Mackan och Cunningham hade det centrala spelet på mittfältet och Kristoffer Frank och Thossma på topp. På bänken Tjofsen, Ilor och undertecknad som backup.

Undertecknad anlände till idrottsplatsen lagom till slutet på första halvlek på grund av andra åtaganden. Första halvleken slutade 1-0 till hemmalaget i en halvlek där Sonstorp kom framåt litegrann i början, men inte förmådde sätta bollen i nät. Vi nöjer oss med att skriva så mycket om det.

Andra halvlek inleddes med att undertecknad fick kliva in på topp bredvid Thossma och genast fick Sonstorp lite tyngd i anfallet, fysisk tyngd i alla fall. Här började Sonstorp också få lite avslut och hörnor att förvalta, men det tog ytterligare två mål av Ledberg innan Sonstorp kunde få in bollen bakom Ledbergsmålvakten. Första målet stod undertecknad för efter att ha spurtat ifrån Ledbergsförsvaret kunde han slå en sidledspassning till Thomas som slog tillbaka bollen varpå Öhman kunde stänka upp bollen i nättaket. Om jag får säga min mening var det ett klassmål som borde få proffsuppköparna att ställa sig i kö för en förhandling, och eftersom jag är skribent så får jag säga min mening. Sonstorps andra mål stod Oskar för efter en tilltrasslad situation där unge herr Pettersson till slut lyckades slå in bollen i nät.

Ledberg fick en spelare utvisad efter att han dragit på sig två gula kort, men skämde ut sig rätt rejält och kasta vattenflaskor omkring sig och förstörde en fönsterruta på sin egen klubbstuga. Lustigt hur det kan bli ibland, det är ju trots allt bara en lek. Sonstorp borde efter detta ha kunnat göra fler mål, men spelade lite för omständigt och svårt. Delvis kan vi skylla på den katastrofala planen, men vi slår lite för dumma passningar och försöker göra det lite svårt ibland.

Robban, våran lagledare vill sätta plus för Oskar, Rikard och Thossma denna dag. Undertecknad tycker att alla gör bra ifrån sig, men att vi inte får ihop helheten i spelet. Målskyttar i matchen Fredrik Öhman och Oskar Pettersson.

Nästa B-lagsmatch spelas på lördag hemma mot Malmslätt.
Vid tangenterna
/Öhman

Sonstorp - Getängen 3-0

I ett underbart vårväder med hög värme spelades det idag hemmapremiär på Stråkvad för vårat A-lag idag mot Getängen ifrån Norrköping. Sonstorp som för dagen ställde upp med Steffe i målet, Rikard, Abri och Matte Ström i backlinjen, ett mittfält med Kalle-Fredrik, Jonas, Nico, Oscar och Mårten. Längst uppe på topp startade Dennis och Erik. På bänken satt Danne, Thomas och Kauko. Getängen tilläts inte komma någonstans alls under matchen trots att tränaren "Lillen" efter matchen inte var helnöjd med spelet.

Mål skulle det dock bli för våra sonstorpspojkar, 1-0 styrde Nico in efter att Dennis träffat honom med en frispark. 2-0 kom också det innan halvtid målskytt denna gång var Oscar som förvaltade en straff på bästa sätt sedan Dennis blivit neddragen och den för dagen utmärkte domaren pekat på straffpunkten. 3-0 kom i andra halvlek sedan Oscar lyckats nicka in ett inlägg från Nico. Getängen tilläts som sagt inte komma fram många gånger och de gånger de kom fram stod vårat försvar i vägen på ett bra sätt, bland annat gjorde Steffe en riktigt bra räddning i andra halvlek. Getängen brände dessutom en straff vid ställningen 3-0, nej Steffe räddade den utan den gick över.

Sett från sidan så anser jag att hela laget ska ha beröm för sin insats, extra plus skänker jag till Kalle-Fredrik på mitten för ett enormt slit, Jonas för sitt jobb i det tysta, Oscar som tvåmålsskytt, Nico för ett mål och en assist samt Dennis som låg bakom två av målen. Hela laget ska som sagt ha beröm för sitt jobb, sedan vill jag berömma domaren i matchen som gör en riktigt bra insats och håller en bra kommunikation med spelarna på planen, honom välkomnar jag gärna åter till Stråkvad.

Skulle tippa på att ett 70-tal personer, kanske lite mer, hade sökt sig upp till Stråkvads IP denna eftermiddag, vilket får betraktas som en bra siffra, hoppas alla kommer tillbaka nästa hemmamatch som spelas 9:e maj mot Skärblacka. Dessförinnan spelas det bortaderby mot Lotorp nästkommande söndag. B-laget spelar imorgon borta mot Ledberg, hoppas på full pott där också.

Helgens matcher

Efter torsdagens träning idag kallades folk till matcherna i helgen. Kan tyvärr inte släppa laguppställningarna eller de tilltänkta trupperna, inte på grund av sekretess utan av den enkla anledningen att jag inte lyckades snappa upp vilka som blev kallade. Det är dock ingen högoddsare att A-lagets trupp är densamma som föregående helg. John skulle tydligen resa bort och försvinner därför ur truppen och kommer följaktligen ersättas av någon. B-lagets trupp har jag om möjlig ännu sämre koll på, det enda jag vet där är att undertecknad är kallad att vara med i truppen.

A-laget spelar hemma mot Getängen på Stråkvad, matchstart där är 15.00 på lördag (26/4). B-laget spelar borta mot Ledberg dagen efter (söndag 27/4) matchstart klockan 17.00. Hoppas att så många som möjligt kommer och bevittnar de båda matcherna, men framför allt hoppas jag på mycket folk på A-lagets hemmapremiär på lördag. Jag kommer att vara där, dock inte från matchstart utan kommer släntra in framåt pausvilan.

Väl mött på Stråkvad
/Öhman

Sonstorp B - Norsholm

I ett fullständigt underbart solsken spelades idag seriepremiären i reservlagsserien klass 3B. Sonstorp sköna gossar ställdes mot Norsholm i en match som troligtvis inte kommer stå med i några som helst historieböcker om 50 år. Närmare 20-talet åskådare hade denna eftermiddag tagit sig ner till Stråkvads IP för att beskåda matchen. Sonstorp ställde upp med ett starkt lag bland annat syntes namn som Danne Wide, Nico, Strömma och Thomas från A-lagsmatchen igår. Matchen började lite smått trevande och Norsholm tog ledningen med 1-0, en ledning som Sonstorp kvitterade innan halvtidsvilan genom Nutte Engberg. Andra halvleken bjöd på ett 2-1 mål för Sonstorp genom Nutte Engberg som efter ett rykande skott från undertecknad, som målvakten räddade, kunde slå in returen. Norsholmsspelarna ville ha det till att målvakten hade kontroll på bollen och att målet därför skulle dömas bort, men domaren lyssnade inte till dessa klagomål.

Norsholm lyckades kvittera efter en konstig situation där sonstorpsförsvaret misslyckades att få bort en frispark. Simon lyckades sedan göra 3-2 via ribban innan Norsholm återigen kunde kvittera, vid båda dessa mål befann sig undertecknad i duschen och kan därför inte beskriva händelseförloppet bättre än så. Norsholm kändes som ett lag vi borde klara av att vinna mot på hemmaplan och 1 poäng får vi nog vara missnöjda med såhär i efterhand.
Personligen anser att min egen insats är totalt nattsvart. 40 minuter felplacerad vänsterytter kan inte få beröm. Det är bara att bita ihop och köra nu så kommer det bli vinster framöver.

Vid tangentbordet
/Öhman

A-lagets premiär avklarad

I ett fint vårväder spelade idag Sonstorps A-lag seriepremiär mot Skarphagen i en bortamatch på Idrottsparkens konstgräs, för ofrälse handlar det då om Idrottsparken i Norrköping. En mållös första halvlek ägdes av Sonstorp, som spelade en superb fotboll utan att kunna sätta bollen i nät, men visst kände vi på läktaren att övertaget skulle ge utdelning.
I den andra halvleken rivstartade sikarna och gjorde tre snabba mål (Mårten, Självmål och Dennis). Den första kvarten på andra halvlek var det bara ett lag på plan, Skarphagen hängde inte med i svängarna och lade alltmer energi på klagomål om domslut istället för att spela boll. Skarphagen lyckades reducera till 1-3 efter att Sonstorp hade slarvat lite i de bakre regionerna och SIK hade här en "downperiod". Denna period vändes snart och man tog över matchen igen och kunde spika igen kistan genom att Oskar kunde göra 1-4.

Målskyttar i matchen var alltså Mårten Abrahamsson och Dennis Johannesson som gjorde ett mål vardera och sedan Oskar Pettersson som gjorde ett mål och slog en hörna som en av Skarphagenspelarna nickade in i eget mål. Nu föll det sig dock så att domaren i matchen kände sig snäll och skrev upp även det målet på Oskar. Frågan är om unge herr Oskar har mutat domaren för att på så sätt hamna före i skytteligan? Det tål att funderas på!

Som "resande" supporter kändes det skönt att se grabbarna "in action" igen och det blev en riktigt bra seriepremiär tre sköna poäng och en riklig målproduktion. Som trogen supporter är jag nöjd med allas insats och höjer ingen någon annan, det får tränarna göra istället. Roligt också att se våra unga nyförvärv göra bra ifrån sig. Nästa helg är det hemmapremiär mot Getängen, hoppas på lite publik hemma som kan hjälpa grabbarna på planen. Ett femtontal sonstorpssupportrar hade idag hittat in till Idrottsparken för att bevittna premiären. Läktamatchen ägde sonstorpssupportrar så gott man nu kan äga en läktarmatch i division 5.

Imorgon spelar B-laget hemma mot Norsholm, det skulle smaka fint med tre poäng i den matchen. Har inte fått någon förvarning om vilka som ska vara med i laget ännu, men jag hoppas på ett stabilt lag som kan spela skjortan av motståndet. Välkomna upp till Stråkvad klockan 15.00 imorgon söndag för lite skön fotbollsunderhållning.