Ledberg - Sonstorp B 3-2

För en gångs skull var det inte strålande solsken när Sonstorps glada grabbar spelade match. Denna gång spelades matchen mitt ute i ingenstans, jag vet att Sonstorp inte heller ligger centralt, Man åkte långt ut i skogen och svänge höger och körde ännu längre in i skogen. Där låg det en fotbollsplan som inte var något att skylta med för omvärlden, gropig och ojämn. Gräset var grönt iallafall vilket alltid är något.

Sonstorp ställde för dagen upp enligt följande: Robin målvakt, Asplind, Rikard, Irak-Frank bildade en trebackslinje, Thomas, Oskar fick för dagen stå för kantlöpandet, Pontus, Mackan och Cunningham hade det centrala spelet på mittfältet och Kristoffer Frank och Thossma på topp. På bänken Tjofsen, Ilor och undertecknad som backup.

Undertecknad anlände till idrottsplatsen lagom till slutet på första halvlek på grund av andra åtaganden. Första halvleken slutade 1-0 till hemmalaget i en halvlek där Sonstorp kom framåt litegrann i början, men inte förmådde sätta bollen i nät. Vi nöjer oss med att skriva så mycket om det.

Andra halvlek inleddes med att undertecknad fick kliva in på topp bredvid Thossma och genast fick Sonstorp lite tyngd i anfallet, fysisk tyngd i alla fall. Här började Sonstorp också få lite avslut och hörnor att förvalta, men det tog ytterligare två mål av Ledberg innan Sonstorp kunde få in bollen bakom Ledbergsmålvakten. Första målet stod undertecknad för efter att ha spurtat ifrån Ledbergsförsvaret kunde han slå en sidledspassning till Thomas som slog tillbaka bollen varpå Öhman kunde stänka upp bollen i nättaket. Om jag får säga min mening var det ett klassmål som borde få proffsuppköparna att ställa sig i kö för en förhandling, och eftersom jag är skribent så får jag säga min mening. Sonstorps andra mål stod Oskar för efter en tilltrasslad situation där unge herr Pettersson till slut lyckades slå in bollen i nät.

Ledberg fick en spelare utvisad efter att han dragit på sig två gula kort, men skämde ut sig rätt rejält och kasta vattenflaskor omkring sig och förstörde en fönsterruta på sin egen klubbstuga. Lustigt hur det kan bli ibland, det är ju trots allt bara en lek. Sonstorp borde efter detta ha kunnat göra fler mål, men spelade lite för omständigt och svårt. Delvis kan vi skylla på den katastrofala planen, men vi slår lite för dumma passningar och försöker göra det lite svårt ibland.

Robban, våran lagledare vill sätta plus för Oskar, Rikard och Thossma denna dag. Undertecknad tycker att alla gör bra ifrån sig, men att vi inte får ihop helheten i spelet. Målskyttar i matchen Fredrik Öhman och Oskar Pettersson.

Nästa B-lagsmatch spelas på lördag hemma mot Malmslätt.