Sonstorps IK- Finspångs FK 1-3

I lördags var det återigen match på stråkvad. Tyvärr inkaserade Sonstorp sin andra förlust för säsongen. Tyvärr kan jag inte återge något referat då jag befinner mig i Tyskland för studier. Även Öhman har förhinder fram till möjligtvis sista matchen denna säsong, så det kommer inte bli så mycket uppdateringar under resten av hösten.

Ok till dig bloggläsare som tycker det är dåligt att det inte finns updateringar när vi förlorar. Visst, men vi ser vem du är och det är ganska dåligt att skriva komentarer som både FFK are och Lif are, dessa publiseras inte...

Skribent Thossma

Azech - Sonstorp 3-6

Dagen till ära bjöd på seriefinal mellan Azech och Sonstorp. Innan matchen hade Sonstorp ett försprång på 4 poäng mot tvåan Azech och matchen betyde alltså mycket för båda lagen. För dagen ställde Sonstorp upp med Steffe i målet, Abri, Rickard och John som backar. På mittfältet spelade Danne, Kalle, Erik, Jonas och Oskar. På topp spelade Kalle E och Denkan. Bänken värmdes av Martin, Strömma och Kauko.

Undertecknad lyckades åter igen att bli sen till en match i den stora staden. Undra när man skall lära sig att åka i tid? Och åter igen så blev det mål innan jag kom till planen. I andra minuten gjorde Kalle E mål. Enligt rapporter var det ett skott från straffområdet lågt i bortre hörnet. Efter ca 20 minuter ökar sonstorp på sin ledning till 0-2 genom Oskar som gör två gubbar och målvakt för att sedan lägga bollen i öppet mål från liten vinkel. Efter en halvtimma ökades ledningen ytterligare genom Kalle E som vänder bort en försvarare från ett bra vänsterskottläge och skjuter sedan bollen i mål med högern. Innan halvid han även Azech reducera till 1-3. Detta mål var något av ett misstag från Sonstorp då ingen går på boll vid en frispark och bollen olyckligt studsar på planen och in i bortre hörnet av målet utan att någon spelare alls rör den.

Någon gång i slutet av första halvlek byter Danne och Kalle E mot Martin och Kauko. tyvärr vet jag inte riktigt när då jag glömde anteckningsmaterial hemma. I andra halvelk reducerar sedan Azech till 2-3 genom straffspark. Efter detta mål får Azech en spelare utvisad sedan han och Abri knuffats lite med varandra, båda fick varning vilket resulterarde i andra gula för den spelaren. Nu var det nervöst i lektarsektionen, dock kommer Oskar först på en tilltraslad situation framför Azechs mål då bollen till slut dimper ner i en lerpöl och Oskar kan lägga bollen i öppet mål. För att ytterligare spä på målskyttet gör Oskar även 2-5 genom att slå in ett inlägg från Kauko på volley. Detta efter att Kauko serverat ett antal fina inlägg.

I sista 10  minuterna fortsätter kampen och Azech står för ytterligare en reducering till 3-5 detta efter att en av deras spelare vänt upp i straffområdet och prickskjutit i mål vid stolproten. I slutminuterna snyggar Kauko sedan till siffrorna ytterligare för Sonstorps del genom att vända bort en gubbe och dundra in sista målet för dagen och fastställa resultatet till 3-6.

Om matchen kan man säga att den stundtals bjöd på högt tempo, och stundtals på riktig fin fotboll. Min uppfattning är att Sonstorp har större delen av spelet och klart flest chanser med ytterligare att par skott i virket mm.  Dock hade Azech också ett par chanser bland annat en då John rensade bort bollen på mållinjen. En match som denna är det förstås mycket slit och hårda närkamper, det är ju inte för inte det är seriefinal. Jag vill beröma Kauko som gör den bästa match jag sett honom göra samt Kalle som sliter extremt på mittfältet tillsamman med Erik som visar vilken rutin han har. Man måste även nämna Oskar och Kalle E som gör 3  respektive 2 mål.

Publiken var nog ca 100 varav hälften trogna Sonstorpssupportrar.

Skribent Thossma med minne hos Abri

Sonstorp – Hageby 1-1

I dagens match i division 5 östra kan man lugnt säga att lagen sprang på vatten. Ett massivt regnväder hela förmiddagen gjorde att matchen spelades i Igelfors. Även denna plan var rejält vattensjuk med stora pölar här och där vilket gjorde att ena gången stannade bollen plötsligt för att nästa gång plana på en vattenpöl och sticka iväg.

Sonstorp ställde för dagen upp med Steffe i målet. Backlinjen bestod av John, Rickard och Strömma. På mitten spelade Jonas, Oskar, Joel, Kalle och Danne. På topp sprang Erik och Nicko. På bänken satt Martin, Kalle E och Kauko.

Matchen började ganska jämt och inget av lagen lyckades få till någon brassefotboll på den svårspelade planen. Båda lagen hade några halvchanser och Sonstorp hade bla en språngnick av Nicko samt ett bra skott av Kalle som Hagebys målvakt tippade till hörna.

I halvtid bytte Erik mot Kalle E. Efter 12 minuter i andra halvlek kom så Hagebys ledningsmål. Detta genom en snygg hörnvariant där en spelare kom fri utifrån och sköt ett välriktat skott i mål. Sonstorps kvittering kom sedan i den 18 minuten i andra halvlek, också detta mål genom hörna. Efter att Hageby inte riktigt lyckas få bort bollen får Jonas tillsist bollen mot mål och det står 1-1. Sista halvtimmen genomförs två byten till. Det är Danne och Jonas som går ut samt Martin och Kauko som kommer in.

Slutresultatet stannar vid 1-1. Ett resultat som jag anser vara rättvist. Dels eftersom att planen var i så dåligt skick så att ett slumpmål mycket väl kunde ha avgjort. Sammanfattningsvis tycker jag att Hageby har något vassare chanser men att Sonstorp kanske har något övertag i spelet. I Sonstorp vill jag berömma Steffe som återigen gör ett antal svettiga räddningar, b.la på en frispark i slutminuterna och därmed höll resultatet till oavgjort. Av utespelarna tycker jag samtliga sliter ute i vattnet och gör en bra match.
Publik: Nästan 50 st i regnet.