Sonstorp – Hageby 1-1

I dagens match i division 5 östra kan man lugnt säga att lagen sprang på vatten. Ett massivt regnväder hela förmiddagen gjorde att matchen spelades i Igelfors. Även denna plan var rejält vattensjuk med stora pölar här och där vilket gjorde att ena gången stannade bollen plötsligt för att nästa gång plana på en vattenpöl och sticka iväg.

Sonstorp ställde för dagen upp med Steffe i målet. Backlinjen bestod av John, Rickard och Strömma. På mitten spelade Jonas, Oskar, Joel, Kalle och Danne. På topp sprang Erik och Nicko. På bänken satt Martin, Kalle E och Kauko.

Matchen började ganska jämt och inget av lagen lyckades få till någon brassefotboll på den svårspelade planen. Båda lagen hade några halvchanser och Sonstorp hade bla en språngnick av Nicko samt ett bra skott av Kalle som Hagebys målvakt tippade till hörna.

I halvtid bytte Erik mot Kalle E. Efter 12 minuter i andra halvlek kom så Hagebys ledningsmål. Detta genom en snygg hörnvariant där en spelare kom fri utifrån och sköt ett välriktat skott i mål. Sonstorps kvittering kom sedan i den 18 minuten i andra halvlek, också detta mål genom hörna. Efter att Hageby inte riktigt lyckas få bort bollen får Jonas tillsist bollen mot mål och det står 1-1. Sista halvtimmen genomförs två byten till. Det är Danne och Jonas som går ut samt Martin och Kauko som kommer in.

Slutresultatet stannar vid 1-1. Ett resultat som jag anser vara rättvist. Dels eftersom att planen var i så dåligt skick så att ett slumpmål mycket väl kunde ha avgjort. Sammanfattningsvis tycker jag att Hageby har något vassare chanser men att Sonstorp kanske har något övertag i spelet. I Sonstorp vill jag berömma Steffe som återigen gör ett antal svettiga räddningar, b.la på en frispark i slutminuterna och därmed höll resultatet till oavgjort. Av utespelarna tycker jag samtliga sliter ute i vattnet och gör en bra match.
Publik: Nästan 50 st i regnet.