Sonstorps IK - Valdermarsvik 1-0(1-0)

Vilken härlig seger! En riktig KÄMPA seger. Första halvlek var skaplig med ett riktigt snyggt mål signerat Kalle snyggt framspelad av Mårten, en riktigt snygg djupledsboll. Första halvlek böljade lite fram o tillbaka medans andra halvlek gick till "viken" dom tryckte tillbaka oss rejält men med hårt jobb o lite flyt lyckades vi hålla undan( grattis till första nollan Steffe). ALLA gjorde en kanon jobbinsats men två stora plus till Kalle o Ponta. Vilken härlig början på serien lite skilnad mot förra året o det tack vare våra nyförvärv som tar för sig ordentligt o höjer resten. Vi ses på träningarna i veckan. /TYRA

Seriepremiär Åby - Sonstorp 1-1

På en mycket blåsigt City Gross Arena i Lindö(!) spelades idag seriepremiären mellan Åby IF och Sonstorp. Åby som förde spelet stora delar av matchen, i första halvleken dessutom starkt hjälpta av medvinden, var det bättre laget i matchen. Dock tog Sonstorp ledningen efter bara ett par minuters spel då Danne Widesäter förutsåg en passningsväg, snodde åt sig bollen och gav sig på en lång lobb över en målvakt som befann sig långt ut. Inte många av oss trodde att bollen skulle gå in till en början, men lite tur med vinden, ett bra tillslag och en målvakt som inte gjorde en klockren insats ledde i alla fall till 0-1 i Sonstorps favör. Åby hade dock ett rejält spelövertag i första halvleken, även om de inte producerade några direkta farligheter. Kvitteringen skulle dock komma innan halvtid då Markus Fredriksson slog en frispark över muren och in i Steffes högra hörn. Sonstorp lyckades producera lite målchanser främst på fasta situationer, men 1-1 stod sig matchen ut. Nåt som Sonstorp får vara mest glada över. Oroväckande dock med skador som dyker upp, vi på sidan hoppas givetvis att ni kryar på er snart. /Öhman