A-lagets premiär avklarad

I ett fint vårväder spelade idag Sonstorps A-lag seriepremiär mot Skarphagen i en bortamatch på Idrottsparkens konstgräs, för ofrälse handlar det då om Idrottsparken i Norrköping. En mållös första halvlek ägdes av Sonstorp, som spelade en superb fotboll utan att kunna sätta bollen i nät, men visst kände vi på läktaren att övertaget skulle ge utdelning.
I den andra halvleken rivstartade sikarna och gjorde tre snabba mål (Mårten, Självmål och Dennis). Den första kvarten på andra halvlek var det bara ett lag på plan, Skarphagen hängde inte med i svängarna och lade alltmer energi på klagomål om domslut istället för att spela boll. Skarphagen lyckades reducera till 1-3 efter att Sonstorp hade slarvat lite i de bakre regionerna och SIK hade här en "downperiod". Denna period vändes snart och man tog över matchen igen och kunde spika igen kistan genom att Oskar kunde göra 1-4.

Målskyttar i matchen var alltså Mårten Abrahamsson och Dennis Johannesson som gjorde ett mål vardera och sedan Oskar Pettersson som gjorde ett mål och slog en hörna som en av Skarphagenspelarna nickade in i eget mål. Nu föll det sig dock så att domaren i matchen kände sig snäll och skrev upp även det målet på Oskar. Frågan är om unge herr Oskar har mutat domaren för att på så sätt hamna före i skytteligan? Det tål att funderas på!

Som "resande" supporter kändes det skönt att se grabbarna "in action" igen och det blev en riktigt bra seriepremiär tre sköna poäng och en riklig målproduktion. Som trogen supporter är jag nöjd med allas insats och höjer ingen någon annan, det får tränarna göra istället. Roligt också att se våra unga nyförvärv göra bra ifrån sig. Nästa helg är det hemmapremiär mot Getängen, hoppas på lite publik hemma som kan hjälpa grabbarna på planen. Ett femtontal sonstorpssupportrar hade idag hittat in till Idrottsparken för att bevittna premiären. Läktamatchen ägde sonstorpssupportrar så gott man nu kan äga en läktarmatch i division 5.

Imorgon spelar B-laget hemma mot Norsholm, det skulle smaka fint med tre poäng i den matchen. Har inte fått någon förvarning om vilka som ska vara med i laget ännu, men jag hoppas på ett stabilt lag som kan spela skjortan av motståndet. Välkomna upp till Stråkvad klockan 15.00 imorgon söndag för lite skön fotbollsunderhållning.