Getängens BK – Sonstorps IK 1-3

Något gråa moln täckte Norrköpings himmel denna dag då Getängen och Sonstorp skulle göra sin första match efter sommaruppehållet. Planen hade tyvärr tagit en del skada av det senaste regnvädret och hade en yta i mitten på ett par meter där det till och med plaskade om fötterna. Att den dessutom såg ganska långhårig ut gjorde nog matchen ganska tung för spelarna. I mötet hemma mot Getängen segrade Sonstorp med 3-0 på våren och det 15 talet tillresta supportrar hoppades på liknande siffror även denna gång.

För dagen hade Sonstorp en trupp med Martin, Joel och Erik på bänken. I målet stod Steffe för att ha hjälp av John, Abri och Rickard framför sig. På mitten spelade Nicko och Oskar, med Kalle, Danne och Jonas mellan sig. På spets Sprang Mårten och Denkan.

Matchen började på bästa sätt och i första minuten nickade Kalle stolpe in på ett inlägg från Oskar. Sonstorp fortsatte att spela bra de första 10 minuterna och rullade bollen bra, något som gjorde att Getängen såg ganska stressade ut. I den 17 minuten gjorde sedan Sonstorp sitt andra mål genom Mårten. Målet var ett skott från straffområdeslinjen som inte var långt från krysset. Läget uppkom genom en hörna där bollen åkte lite flipper med ett par halvchanser innan den till slut hamnade hos Mårten. Resten av halvleken blev något jämnare då Sonstorp rullade något sämre samt sjönk lite i tempo. Det var dock fortfarande en bra match att se på med bland annat ett skott av Rickard som inte bjöd på några överraskningar denna gång heller, den gick alltså högt över. Denkan blev även fälld på straffområdeslinjen som dock inte resulterade i mer än en hygglig frispark, korrekt dömd bör tilläggas. Oskar hade också en bra chans på hörna som dock en motståndare fick foten på och styrde över. Även Getängen hade ett skott i virket innan det blev blåst för vila och kaffe.

I den andra halvleken blev det lite jämnare i början och Getängen kvitterar genom en offensiv satsning. Vid deras mål så står det endast en back kvar vid våra två forwards. Detta gör det naturligtvis svårt att räkna in alla spelare i försvarsspelet och resulterade i en kvittering. Efter detta mål rycker Sonstorp upp sig lite och lyckas efter en rad chanser göra 1-3 genom Kalle som återigen lyckas få huvudet på rätt plats och tvingar motståndaren att rensa bollen upp i eget nättak. I andra halvleken görs även en del byten. Erik och Martin kom in efter reduceringsmålet, och Joel kommer in när det är ca 20 minuter kvar. De som går ut är Danne, Nicko och Abri. Martin lyckas också med konsten att göra en perfekt skottfint i andra halvlek. Jag vet inte riktigt om han sedan glömmer att skjuta eller om han bara är tagen av finten…

Matchen sluter 1-3 till Sonstorp och matchen var en rolig tillställning att beskåda. Publiken var ca 40 st. Jag vet inte riktigt vem man skall berömma denna match då alla kämpar och springer. Jag tycker nog att man kan berömma alla denna gång. Detta är sista referatet för mig denna säsong då jag nu flyttar ett antal mil söderut. Då jag vet att Öhman har en del uppbokade helger denna höst så får andra sugna skribenter gärna höra av sig till oss.