Åby IF hemma...

Årets första hemmamatch hade väldigt lite gemensamt med seriepremiären för en dryg vecka sedan. Vädret var bytt från solsken till snålblåst med lite regnstänk, inställningen hos spelarna var bättre och poängen fördelades på det sätt som vi vill. Sonstorps lag för dagen: Adde i målet, backlinjen från höger: Joel, G-son, Nic och Ägget. Mittfältet hade Jonne, Danne och Kalle centralt med Mårten och Oscar på varsin kant, Nico startade på toppen. Bänken värmdes upp av KM, Simon och Carlfjord.

Sonstorpsspelarna visade tidigt att debaclet i Grebo inte skulle upprepas och man tog ett tidigt kommando i matchen. Det blev också Sonstorp som tog ledningen då, den för dagen mycket utmärkte, Jonne fick iväg något som skulle likna ett skott vilket smet förbi målvakten och gav oss ledningen. Vi som sett Jonne spela back tyckte att skottet var misstänkt likt hans rensningar, men alla skott i mål är bra skott. Det fanns bud på kvitteringar både en och två gånger. En blandning av räddningar samt ren och skär bonntur gjorde att ställningen i halvtid var 1-0 till Sonstorp.

Andra halvleken fortsatte med bra kämpaglöd och efter elva minuter tog Mårten bollen, snubblade sig förbi ett par Åby-spelare, som fick agera rundningsmärken, innan bollen förpassades förbi Åby-målvakten. Glädjen var total på sidan av där vi hängivna supportrar satt. Bara fem minuter senare ringde målklockorna för Sonstorp återigen, denna gång var det Danne som gav sig på ett skottförsök som, efter att ha gått via en försvares rygg, seglade i en vacker båge över målvakten. Ett lugn verkade här spridas bland sonstorpsspelarna vilket också höll på att kosta en seger. Åby kunde med en kvart kvar reducera till 3-1 efter en frispark från sin högerkant.
Fem minuter senare kom efter 3-2, detta på en spelvändning där delar av Sonstorps backlinje verkade ha glömt bort vilken position man hade. Med tio minuter kvar var det genast mycket nerver som dallrade på Stråkvad, men efter ett heroiskt kämpande kunde segern bärgas.

Fruktansvärt kul att laget tog sig i kragen efter premiärens storförlust. Backlinjen som då fick sig ett par kängor av undertecknad visade idag upp ett helt annat spel och förutom förvirringen som ledde fram till att Åby kunde kontra in 3-2 var insatsen mycket lyckad där bak.

Mindre roligt att man faller in i Åby tjurighet, det behövs lite mer kyla i backlinjen annars riskerar man att syna många onödiga kort. Ni gör en bra match grabbar, men sluta med "hockeytakterna"!!!!

Dagens visdomsord levererades av Robban på läktarplats. Detta i samband med en frispark där någon form av variant användes. Vi som har en träningsnärvaro lägre än antalet svenska vm-medaljer i fotboll, hade svårt att förstå vad varianten skulle gå ut på. Som den vän han är ville Robban förklara för oss och han gjorde det genom att säga: "När det fungerar så fungerar det", visdomsord när de är som bäst.

Pris till bästa hemmaspelare gick till Nic Haeffler, undertecknad tyckte dock, utan att förringa Nics insats, att Jonne var den i Sonstorp som var bäst för dagen.

Dagens bästa måste ha varit Jonnes teknik i första halvlek, maken till nedtagningar har inte skådats på Stråkvad tror jag.

Nästa match spelas på fredag, borta mot Hagahöjden.

Sonstorps IK - Åby IF 3-2 (1-0)
Sonstorps målskyttar: John, Mårten och Danne.
Varningar har jag dålig koll på, men Oskar fick syna ostskivan iallafall.
Publik: kan det ha varit runda 80 personer kanske.