Eneby Hemma

Denna onsdag kom en av seriefavoriterna Eneby på besök till Stråkvads IP, ett Eneby som tagit full pott på tre matcher och som i senaste omgången slog Åby med 9-1!! Att Eneby fick bära favoritskapet i matchen rådde inga som helst tvivel om. Sonstorp ställde för dagen upp med Adde i målet, Joel, G-son, Bergström och Nic i backlinjen. Mittfältets centrala del bemannades av Jonne, Danne och Kalle, ytterspringare: Mårten och Oscar, längst fram huserade Ägget. På bänken hade SIK Abri, Frasse och Lazlo.

Sonstorp fick en mardrömsstart när Eneby redan efter någon minut fick en frispark, som förvaltades på bästa tänkbara sätt, ur ett Enebyperspektiv då. Enebys glädje blev dock inte långvarig, för redan 10 minuter senare kom kvitteringen. Det var efter ett par kampsituationer centralt på mitten som bollen hamnade hos Jonne, som satte bollen i målvaktens högra hörn.

Hemmalaget tog här över spelet och började spela riktigt fin fotboll. Från läktarplats hördes glada tillrop om sambafotboll bland annat. Just ett sambainspirerat anfall låg bakom Sonstorps ledningsmål. Efter att bollen gått runt i laget hamnade den på vänsterkanten hos Oscar, som gjorde sin gubben och levererade ett vacker inlägg. Först fram på detta inlägg kom Mårten som slängde sig fram och nickade in bollen bakom Enebymålvakten.
Eneby var inte på något sätt ofarliga och Adde fick göra ett par giftiga räddningar för att förhindra ytterliggare bortamål, men halvtidsresultatet skrevs till 2-1.

Andra halvlek fick se ett bortamål efter bara 11 minuter. Det slogs en långboll som inte rensades undan och istället kunde Enebyforwarden chippa in kvitteringsmålet. Det var det sista målet som föll denna kväll på Stråkvad. Eneby fick sedan en spelare utvisad, men Sonstorp förmådde inte utnyttja det numerära underläget. Återstoden av matchen blev lite smågrinig då domaren inte visade någon konsekvent bedömningsnivå.

Domarinsatsen kommer med all säkerhet att diskuteras i båda läger efter dagens match. Och ska sanningen fram hade rättskiparen ingen bra dag. Det saknades konsekvens i bedömningarna och det förekom en hel del väldigt uppenbara felbeslut, åt bägge hållen, som ökade irritationen på banan.

Pris till matchens bästa spelare i hemmalaget gick idag till Oscar, men samtliga förtjänar beröm för sina insatser. Tyras pluspoäng gick till centrala mittfältet.

Nästa A-lagsmatch är borta mot Syrianska, måndag 16 maj klockan 18.30 enligt förbundets sida. Vi hoppas på ett starkt bortafölje.