Syrianska borta

På Navestads IP, även kallad "buren", spelades ikväll Syrianska - Sonstorp. Matchstart 18.30 gjorde att undertecknad blev lite sen och missade avsparken. Lagom hade jag betalat min entré när Syrianska tog ledningen med 1-0 efter slarv i försvaret. Syrianska får energi av målet och har kontroll på matchen och för spelet därefter. Sonstorp hinner sticka mellan med lite chanser, Mårten får ett friläge som räddas av målvakten och Kalle fick chansen efter en frispark. På Kalles närskott lyckades dock målvakten få upp nävarna i krysset och rädda bollen till hörna.

Sonstorp ställde för dagen upp med Adde i målet. Joel, G-son, Bergström och Nic utgjorde backlinje, Kalle, Jonne och Danne bemannade det centrala mittfältet. Mårten och Oscar startade på kanterna och Nico fick förtroendet på topp.

Nic visade ambitioner att få komma med i brottarsektionen och fick syna det gula kortet i första halvlek. Tyvärr skulle han tvingas bryta matchen innan pausvilan med ett skadat knä. Vi hoppas att det inte är en allvarligare skada och en snabb återkomst på plan. Efter 35 minuter kom 2-0. Detta efter en lång boll som Adde tappar och deras forward förvaltar väl.

I andra halvlek åstadkommer Sonstorp lite mer framåt, Kalle dribblade bort tre stycken motståndare, men målvakten bestämde sig för att stå ivägen även denna gång. Danne serverade både Joel och Mårten en varsin långboll, men tyvärr kunde inte SIK spräcka nollan denna kväll. Joel passade även på att få syna ostskivan efter en kapning.

3-0 till Syrianska kom efter rent ut sagt dåligt agerande på mittplan från Sonstorp, vilket renderade i ett friläge där forwarden kunde slå in bollen mellan benen på Adde.