Hur Sonstorp reste sig från de döda, eller dagen när medgångsbloggen vaknade till liv....

Ett härligt sommarväder låg över Stråkvads IP denna lördagseftermiddag när Sonstorp tog emot Örtomta i sjätte omgången. Ett Sonstorp som inlett säsongen på ett allt annat än imponerande sätt. För dagen startade Sonstorp med Steffe i mål, G-son, Mackan och Tjoffsen bildade backlinje. KM, Kalle och Mårten fick agera mittfält med Carlfjord  och Ägget på varsin kant. Längst upp startade Alle och Danne. Wille, Valen och Riksbusen Fredda "Solskjaer" Andersson startade på bänken.

Örtomta hann med att placera i matchrapporten hela tre gånger med varningar innan första målet föll, det målet kom efter 23 minuter när Ägget knoppade in bollen. Bara nio minuter senare fick Alle ett läge och kunde behärskat rulla in bollen bakom Örtomtas målvakt. Gnällbänken jublade tillsammans med övriga på Stråkvad och bara fem minuter senare kunde Mårten sätta 3-0 och det kändes som om det skulle bli hur många mål som helst denna dag. 3-0 stod sig dock första halvlek ut, en halvlek vars bästa prestation måste varit de båda tvåfotare som Carlfjord bjöd på. Den första lurade skjortan av Örtomtaspelaren, och vi på sidan undrade om det helt enkelt var så att unge herr Carlfjord snubblade.... Den andra var en mästerverk, på ett instick från höger skulle Carlfjord sätta dit bollen med högerfoten, dock fick han ingen träff utan skarvade den vidare till sin egen vänsterfot varpå bollen studsade mot en målvakt som förvånat fick stötta bollen till hörna.

Andra halvlek blev till en mindre målexplosion och vi fick se fyra mål inom loppet av 25 minuter. Först gjorde Mårten 4-0, Örtomta reducerade till 4-1. Sedan blev Fredda inbytt och med sin första bollkontakt för matchen satte han 5-1, vilket föranledde jämförelser med en viss Ole-Gunnar Solskjaer från publikens sida. Bara minuterna efter reducerar Örtomta en gång till, det är farligt att slappna av på fotbollsplan, det straffar sig illa kvickt. Ägget fick runda av målproduktionen med 6-2 målet, även detta med huvudet, vilket också blev slutresultat. Örtomta lyckades med bedriften att dra på sig hela sju stycken varningar under matchen och ska vi vara ärliga var det inget bra lag som de ställde på benen denna dag. Sonstorp lyckades hålla sig från varningar denna match, iallafall nästan. "Riksbusen" Fredda Solskjaer drog på sig en varning när helt enkelt frågade domaren varför han blåste.....

En bra kämpaanda fanns hos samtliga i Sonstorpslaget, bäst bland hemmaspelarna enligt undertecknad var Tjoffsen som gör en riktigt bra match i backlinjen.

Nästa match är borta mot Sturefors 2/6 med avspark 15.00. Jag kommer vara där, visst kommer väl ni också med?