Skarphagen - Sonstorp Östgötacupen

En sprudlande vårvarm dag, dock med lite kalla vindar, mötte sonstorpsspelare när de kom till Idrottsparken för dagens match mot Skarphagen i Östgötacupens första omgång. Ett Sonstorp som formerade startelvan enligt följande: Adde i målet, en backlinje med G-son, David och Mackan. Framför dem ett mittfält bestående av KM, Kalle, Danne, Alle och Carlfjord. Längst upp på topp fick Wille och Mårten förtroendet. På bänken solade sig till en början Lazlo, Walen och Tjoffsen.

Matchen fick en lugn inledning och det skapades inga direkta chanser åt något håll under de första 25 minuterna. Skarphagen tog sedermera ledningen med 1-0 sedan ett passivt sonstorpsfösvar inte fick kontroll på sina motståndare.

Sonstorp skapade sedan en del under första halvleken, Alle och Mårten satte igång ett anfall som Danne avslutade på mål, men målvakten räddade bollen till hörna. G-son fick lite senare drag under galoscherna och drog iväg på ett anfallsäventyr, tyvärr gick hans skott utanför målramen.

Kalle fick senare en skottmöjlighet, men istället för att skjuta bestämde sig herr Petersson för att satsa på ett rymdprogram och skickade upp en satellit i omloppsbana.
När domaren sedan blåste av för halvtid var bortaklacken (hela nio personer) sugna på att besöka baren för lite halvtidsförfriskningar, tyvärr saknas dessa faciliteter på arenan.

Andra halvlek försöker vi nog alla tillresta att glömma bort. Positivt var dock att Alle hade en bra frispark som målvakten räddade och sedan även två målchanser som dock inte resulterade i mål.

Därefter började Skarphagen producera mål. 2-0 kom efter en frispark som vi inte borde dragit på oss ute vid sidlinjen, på det inlägg som kom kunde skarphagen nicka in bollen i mål.

3-0, 4-0 och 5-0 har undertecknad förträngt, men försvarsspelet var inte det bästa dagen till ära.

Tjoffsen hann med att inte bara deltaga i ett anfall, han fick dessutom huvudet på bollen i anfallet, tyvärr gick nicken från den långe och ståtlige Tjoffsen över ribban.

Nästa tävlingsmatch spelas den 21 april på bortaplan mot Rimforsa, det går bussresa dit för de supportrar som vill följa med och heja fram sonstorpspojkarna. För information se Sonstorps hemsida: http://www5.idrottonline.se/SonstorpsIK-Fotboll/