Bråvalla - SIK B

Tidig matchstart en fredagskväll (18.00) var inget bra recept när det skulle kallas lag denna vecka. Att man tidigare fått gräva fram spelare, ibland mer djupt än vanligt, är inget ovanligt i b-lagssammanhang. Den här slogs nog alla rekord när det helt plötsligt fick göras en arkeologisk utgrävning efter reliker för att kunna ställa ett lag på banan. Abris lyckades dessutom lura med Jonne på vägen till samling vilket gav oss två avbytare, så ni förstår att det var ett gäng fördömda män denna afton.

Vi startade med comebackande "Tyra" i målet, på tal om reliker. Backlinjen innehöll från höger: Robban, Rickard, "Tjoffsen" och Abris. Centrala mittfältet befolkades av Jesper, Lazlo och Carlfjord. På topp spelade Alex och på våra yttrar presenterade vi ytterligare comeback-spelare: Jerry och "Franka". På bänken Ludde och Jonne. Undertecknad och Åke skötte sidlinjens glada tillrop. 

Vi gick in i matchen med inställningen att vi skulle kriga för varandra och krympa ytorn för Bråvalla. Hemmalaget spelade dock runt bollen i lågt och lugnt tempo vilket gjorde att vi kunde pressa dem till misstag ganska enkelt och första halvlek var det Sonstorp som var det klart bättre laget, tyvärr bara spelmässigt, för Bråvalla kunde gå till halvtidsvila med 2-0 i ryggen. Resultatet var inte på något sätt rättvist, men rättvisa är ingen faktor i fotboll som vi alla vet.

Bråvallas 1-0 var det dock inte Bråvalla som gjorde, det var "Tjoffsen" som efteråt sa sig varit inställd på en offensiv roll och därför var målsugen, som skallade en boll i en vacker båge över "Tyra" som blev helt ställd. En klar kandidat till utnämningen årets mål iallafall.

2-0 kom efter en situation som luktade dubbel offside, "Tyra" blev ställd ensam med en bråvallaspelare som samtliga i bortalaget ansåg vara offside. Då "Tyra" gjorde sig stor, eller om han redan var det, och blockerade skottläget för sin motståndare slog denne istället en passning snett framåt till en lagkamrat som inte på något sätt kan ha hamnat i den positionen utan att vara offside. Åtminstone enligt våran högst färgade åsikt, domaren däremot tyckte inte som oss och då domaren bestämmer får vi acceptera det beslutet.

2-0 i halvtid kändes som sagt inte rättvist någonstans, sonstorpsspelare gjorde en formidabel första halvlek som resulterade i att "Tyra" hade det tråkigt som sistat utpost med alldeles för lite att göra.

Andra halvlek såg ett jämnare spel, men det blev bara ett mål denna halvlek. Målskytt blev Jerry som slog bollen i en vacker båge över hemmamålvakten in i målet. Trots ivriga försök från Sonstorp att trycka in en kvittering som lyckades vi inte med detta och fick tyvärr vända hemåt utan några poäng denna kväll.

Samtliga spelare gör en kanoninsats idag och ska jag nämna några namn får jag rabbla upp alla så läs laguppställningen igen alla gör ett jättebra jobb denna bortamatch. Jättekul att stå på sidan och se er spela och kämpa såhär.

Nästa match för b-laget är borta mot Chile Unido 10 september 14.00 enligt ÖFF:s hemsida. Dessförinnan spelar A-laget hemma mot Linghem nu på söndag 16.00, kom dit och stötta a-laget i kampen för nytt kontrakt.

/Öhman

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0