Sonstorp - Grebo

Sköna gröna Grebo, för dagen iförda vita tröjor (!?!) kom idag på besök på Stråkvad för match i division 4. Efter premiäromgångens storvinst hoppades vi på revansch, och vilket kanonstart vi fick. Efter en kort hörna skjuter Oscar ner en av Grebo-spelarna, det ser att ta i magen någonstans. Medan Grebo-spelarna försökte få domaren att blåsa av spelet skickade Danne in bolle mot första stolpen där Abri dök med sitt huvud och nickade in ledningsmålet för SIK.

Ingen lycka varar dock för evigt denna säsong Grebo vände på steken, först genom ett oturligt självmål sedan Grebospelaren lobbat över Adde, bollen gick sedan via stolpen och ner på en hemåtstörtande Jonne som inte hade chans att undvika självmålet. 1-2 kom sedan via ett skott som smet in vid första stolpen. Hemmalaget visar under matchen upp kämpatakter, mer sånt jobb så kommer vi klättra i tabellen.

Andra halvlek fick även den en smakstart. Carlfjord levererade en boll över backlinjen mot Nico som i kamp med en försvarare och målvakten ändå fick bollen i mål. Då var halvleken bara fem minuter gammal och bättre skulle det bli. Fem minuter senare fick vi en hörna från höger som Tobbe klev upp och slog in i huvudet på Nico som styrde bollen i mål. Efter det här målet hade vi en period där vi satte press på Grebo och såg till att de inte kom någonstans, lyckan varar ju dock inte för evigt som vi tidigare konstaterade, efter 20 minuter av andra halvleken får Grebo en straff av domaren. Eller snarare förtjänade de straffen, för den går inte att snacka bort. Inget misstag från straffskytten och trots att Adde går åt rätt håll och är nära var kvitteringen ett faktum. Med nio minuter kvar missar vi markering och Grebo får göra 3-4 som också blir slutresultat.

Jonne fick pris som bästa spelare i hemmalaget. "Gnällhyllan" ansåg att Oscar och Nico stack ut lite extra i ett lag som gör en bra insats.

Efter ett par omgångars kritiskt skrivande om rättskiparen får jag idag skriva att domaren Magnus Melkersson från Rimforsa var bra. Definitivt den bästa domaren jag har sett på Stråkvad denna säsong och jag fick medhåll av mina vänner på "hyllan".

Nu väntar Sonstorpspokalen på söndag och sedan sommaruppehåll. Alla till Stråkvad på söndag!