Sonstorp - Syrianska 3-0

Efter en tids tystnad fick jag en pik om att det borde skrivas lite om grabbarna från Stråkvad. Med tanke på att grabbarna har tagit två raka segrar är det väl inte mer än rätt att de uppmuntras också. Serietrean Syrianska kom på besök till Stråkvads IP ikväll, men sett till matchen kunde det varit tvärtom i tabellen.
Sonstorp ställde upp med följande manskap. Stefan "Tratten" Hörberg i målet, backlinjen från höger: Joel, G-son, Ponta och "Egget". Mittfältet: Oskar, "Kalle" och David, anfallstrio var Mårten, Sedin och Danne. På bänken satt KM, Lazlo och Mackan.

Sonstorp tog ledningen efter bara ett par minuter när Danne slog en frispark med vänsterfoten som letade sig fram till huvudet på "Kalle" som förpassade bollen i nät. Jag tyckte nog att Danne studerade undertecknad vid söndagens b-lagsmatch, det syntes på den frisparken! Skämt åsido som slaktarna sa, 2-0 kom också det tidigt i matchen, har inte tidpunkterna i huvudet men det var inte ens kvarten spelat. Återigen en fast situation där "Kalle" slog en snabb frispark till Oskar som kunde slå i bollen bakom Syrianskas målvakt.

Syrianska fick sedermera en spelare utvisad och man hade väldigt fullt upp med att fokusera på vad kvällens domare Christian Gager ifrån Skänninge gjorde. Frustration som ledde till ett par gula kort, något som målvakten i bortalaget suckade tungt över med orden "vi får massvis med kort i en snäll match".

2-0 stod sig första halvlek ut och i den andra kunde "Kalle" göra sitt andra och Sonstorps tredje mål, vilket även skulle bli kvällens sista. Syrianska tilläts komma in lite mer i matchen då hemmapojkarna slog av lite på tempot, men det var aldrig någon fara på taket och "Tratten" testades bara lite lätt denna match.

Matchen fick ett litet tråkigt efterspel med tjafs mot domare och ytterliggare ett rött kort för bortalaget. Segerkänslorna vägde dock över för oss i hemmapubliken och det är bara att hoppas på nya segrar. Syrianskaspelarna var frågande till hur SIK kunde ligga i botten av tabellen med det spel som presteras och de önskade lycka till och hoppades att vi klarar kontraktet.

Pris till matchens bästa spelare gick till "Kalle", men det var många som gör en stabil insats. Kul att se de gamla farbröderna Pontus och Sedin som bidrar med rutin och kämpaglöd.

Nästa match spelas borta mot Azech 28 augusti klockan 14.00 enligt ÖFF:s hemsida.

Matchfakta finns här-> http://ostergotland.svenskfotboll.se/information/?scr=result&fmid=1643816

Skrivet av Öhman

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0