Malmens FF - Sonstorp (Cupen)

På en grusplan i trakterna av berga spelades på onsdagskvällen matchen mellan Malmen och Sonstorp. För att nämna planens var den så torr att det dammade och stundtals liknade "dimman vid Lützen". Sonstorp ställde för dagen upp med Johan i målet, Pontus, Strömma och Mackan i backlinjen. Kalle, Danne, Abri, Kauko och G-sson utgjorde ett mittfält samtidigt som Erik och John Carlfjord spelade på topp. Bänken befästes av Thomas, Delle samt Egget. Ovan nämnda plan utgjorde ett smärre hinder för vacker fotboll och det var stundtals svårt att för spelarna att få ordning på bollen. När Sonstorp dock fick till spelet visade man upp ett spel som Malmen inte var nära att kunna matcha.

Efter lite mer än halva första halvleken tog emellertid Sonstorp ledningen efter en minst sagt tilltrasslad situation i Malmens straffområde. Större delen av spelarna på plan befann sig i straffområdet och sprang runt och jagade bollen så gruset dammade något oerhört. När dimman väl lagt sig runt målvakten hade Kalle-Fredrik placerat bollen i nät bakom målvakten efter något som liknade ett skottförsök från Dannes sida. Malmen utnyttjade här en av sina två bonusstraffar och gjorde det såpass bra att det blev kvitterat. Detta resultatet stod sig sedan halvleken ut även om Kalle-Fredrik hade säsongen hårdaste skott, som dock gick cirka 17 meter över ribban.

Andra halvleken fick se ett offensivare Sonstorp som tröck ner motståndarna rejält och utdelningen lät inte vänta på sig. Efter en situation där Danne hade ett läge som fick alla oss på sidan att skrika "skjut" passade han istället bollen bakåt till Erik som kunde smeka in bollen i nät. Malmens taktik utkristalliserades här då man även direkt efter detta mål valde att utnyttja en bonusstraff. Också denna andra straff hittade nätet och resultatet var således kvitterat igen.

Sonstorps press fortsatte, coacherna visade känsla och tajming när man bytte ut G-sson och satte in Egget på planen. Det hann inte gå många minuter innan nämnde Egnell sprang ikapp med Malmens libero och kunde sätta 2-3 till klackens stora glädje. 2-4 målet kom även det från Egget när han rullade in bollen lite retfullt precis framför fötterna på en jagande försvarare.

Av supportrarna utsedda här till bästa sonstorpare var tävlingsdebuterande ynglingen John Carlfjord som visade att Sonstorp har ytterligare unga killar på gång uppåt, jättekul att se honom ta för sig på planen. Övriga utropstecken (!) var Abri, Danne samt tvåmålsskytten Egget. Hela laget förtjänar dock beröm för sitt tålamod med den dåliga planen.

I övrigt noterade den, i vanlig ordning, sarkastiska klacken följande: Sonstorp vann läktarmatchen solklart (3-1). Kalle-Fredrik hade inte bara en satellit utan två, dessutom en nick som var riktigt bra och nära mål. Ponta verkar ha tagit ilors gamla roll och dribblade som sista man.

Matchfakta
Malmens FF - Sonstorps IK 2-4 (1-1)
Målskyttar SIK: "Egget" Egnell 2, Sedin 1 och Kalle-Fredrik 1
Domare: Missade när speakern ropade upp namnet, men han var bland det sämre vi supportrar skådat.

Skribenter: Thossma och Öhman