Vändningen mot Skärblacka

Sonstorps A-lag tog denna afton emot Skärblacka hemma på Stråkvads gröna matta. Och vilken spänning publiken bjöds på av lagen. Skärblacka började bäst mot ett Sonstorp som kämpade och slet, men inte fick ordning på spelet i början av matchen. Skärblacka kunde göra både 0-1, efter en tilltrasslad situation, och 0-2, på någon form av halvkontring, innan Sonstorp vaknade till och fick ordning på sitt spel. Sonstorpstränaren visade lite "coaching-skills" och ändrade om till en 3-4-3-uppställning vilket medförde att man fick upp spelet och kunde pressa tillbaka Skärblacka och få övertag i matchen.

I andra halvleken byttes Erik Sedin ut mot Mattias Ström som äntligen fått av sig långkalsongerna, tänk att det nästan skulle krävas tropisk hetta för att det skulle ske.  Detta blev startskottet på en oerhört vacker vändning från Sonstorps sida. Mårten kunde göra 1-2 efter en hörna som han plockade ner och drog upp bollen i nättaket. "Kalle" kunde sedan nicka in 2-2 sedan Oskar slagit en medioker hörna och fick tillbaka bollen ute på kanten, andra försöket satte han i huvudet på "Kalle" som därmed kunde kvittera. 2-3 gjorde Mårten iskallt när han lade in bollen bakom målvakten.

Mot slutet sjönk Sonstorp ner och Skärblacka gavs möjlighet att lyfta upp sitt spel och de skapade också en riktigt bra kvitteringschans efter en hörna där Sonstorp inte fick bort bollen. Nämnda boll var på väg mot nätmaskorna och målvakten Steffe var överspelat, hela Stråkvad höll andan när plötsligt Rikard Karlsson dök upp med sitt huvud och räddade undan bollen på mållinjen. Aldrig förr har det väl varit så skönt att se Rikard dyka upp sådär från ingenstans?

Sonstorps tränare "Lillen" Johannesson gav hela laget beröm får sitt kämpande, men vill plussa extra för "Kalle" på mitten som sprang kopiösa mängder under matchen och "Strömma", "Denkan" och Mårten som bildade tremanna-anfall i början på andra halvlek och skapade ett tryck på Skärblackas försvar.

Undertecknad vill också ge hela laget beröm för att man inte viker ner sig en tum trots två måls underläge i halvtid. Jag vill dock höja Markus Abrahamsson över mängden, jag tror inte han gör något fel under hela matchen och imponerar stort på mig med sitt lugn på planen. Som tidigare nämnts var det också kul att se "Strömma" utan långkalsonger, men även kul att "Lillen" lagt mössan på hyllan.

Trix förlorade ikväll sin bortamatch mot Saltängen och därmed ligger Sonstorp nu i ensam serieledning. Vi supportrar hoppas detta håller i sig och ser fram mot nästa match borta mot just Trix.

Sonstorp - Skärblacka 3-2 (0-2 i halvtid)
Sonstorps målskyttar: Mårten Abrahamsson 2, Fredrik "Kalle" Pettersson 1.
Varningar i Sonstorp: Mattias Ström
Publik: Cirka 70
Domare: Dag Sundberg

Vid tangenterna
Öhman


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0