Sonstorps IK - Svärtinge SK 4-0

Sonstorps IK besegrade ikväll Svärtinge med siffrorna 4-0 i en tillställning som var mycket trevlig att bevittna för oss som troget följer Sonstorps framfart på fotbollsplanerna runt om i länet. Kvällens match fick en allvarsam start när det hölls en tyst minut för att hedra Sonstorps vice ordförande Stella Karlsson som nyligen har gått bort. Sonstorpsspelarna bar också sorgeband under matchen för att hedra Stellans minne.

Maj-vädret lämnade mer att önska denna kylslagna tisdagskväll när undertecknad följde med Erik Sedin till Stråkvads IP för att bevittna matchen. Dessutom fick man möjlighet att känna stämningen och följa uppladdningen i truppen innan match. När jag anlände till idrottsplatsen anlände en bil med ett gäng yngre Svärtingespelare som ramlade ur bilen och utbrast "Vad är det här för jävla bonnhåla?", inställning tror jag bestämt att det kallas. Just inställning var sonstorpstränaren "Lillens" första ledord under samlingen där han manade sitt manskap att just visa inställning under matchen. Var då Svärtinges inställning tråkig och dålig rakt igenom då? Nej blir det enkla svaret på den frågan. Allas er favorit, undertecknad alltså, pratade innan match med ledarstaben för Svärtinge som var helt lyrisk över planens kondition som de benämnde i termer som "Vilken jävla fin plan" och "Planen ser ju ut som golfgreen". Arne Stark får väl sträcka lite på sig och känna sig hedrad över det betyget.

Matchen då? Sonstorp ställde för dagen upp med Steffe i målet, en backlinje som bestod av Abri, John och Rikard. Mittfältet bemannades av Nico, Erik, "Kalle Fredrik", Jonas och Oskar. Längst fram startade Kauko och Denkan, bänken besatts av Thomas, Martin och Mårten. Första halvlek var Sonstorps som spelade med ett högt bolltempo och fullständigt pulveriserade motståndarna. Abri gjorde 1-0 efter en hörna som slogs av Oskar, sedan höll Sonstorp pressen och hade ett par bra chanser att öka på sin ledning, bland annat träffade "Kalle" ribban och Oskar sköt i stolpen. 2-0 målet skulle dock komma, det var Denkan som höll sig framme och satte bollen i nät efter passning från Oskar som i sin tur fick bollen från Erik. Pressen höll i sig även efter detta och både Kauko och Denkan hade bra lägen för avslut, men lyckades inte få bollen på mål. Som ursäkt kan nämnas att Denkan sköt med fel fot och att Kaukos avslut blockerades till en hörna. På slutet av halvleken hade Svärtinge en bra chans att reducera, men Oskar dök påpassligt upp och räddade bollen på mållinjen. Med lite tur kunde Sonstorps ledning ha varit 2-3 mål större än den 2-0 ledning man hade när domaren blåste av för halvtid.

Andra halvlek bjöd inte på samma bländande spel, men sonstorparna visade upp en enorm kämpaglöd och visade att det krävs mycket för att besegra grabbarna från Stråkvad. En rad byten tvingades fram på grund av krämpor och detta ledde till en del ändringar i positioner på planen. Kanske därför det fina spelet kom av sig, men som supporter är det skönt att se hur laget kämpar för varandra. 3-0 kom efter att Mårten placerat in bollen i nät efter att ha blivit vackert framspelad av Thomas, som egentligen inte hann med mycket mer i matchen. Thomas medverkan på plan blev cirka 3 minuter långt innan han fick halta av med en skada självklart tråkigt för Thomas, men skönt för undertecknad och se att det finns de som gör kortare inhopp än han själv. Mårten gick med detta mål upp i ensam ledning i den interna skytteligan, åtminstone enligt honom själv. 4-0 målet var nog matchens delikatess, efter ett anfall hämtat ur fotbollens instruktionsbok kunde Martin spela fram Nico som satte bollen i mål med en välriktad tåfjutt. Sonstorp hade även denna halvlek bud på fler mål, både Oskar och Denkan hade varsitt avslut som tvingade Svärtinges målvakt att göra kvalificerade räddningar.

Sonstorps lagkapten "Kalle" blev dessutom Sonstorps stora buse denna match då han drog på sig en varning efter att petat bort bollen litegrann vid ett inkast. FY "Kalle" så får man inte göra =)

Sett till matchen som helhet var Sonstorp klart bättre som lag och vann fullt rättvist, med bud på en större seger. Laget är inne i en riktigt bra trend för närvarande med 6 raka segrar och en imponerande målkvot, 20 mål framåt och bara 4 mål i baken såhär långt i serien. Hela laget ska ha beröm av undertecknad för sin kämpainsats, men några sticker ut lite extra i mina ögon. "Kalle" gör som vanligt ett hästjobb på mittfältet, Oskar skapar chanser och står för två assist. Jonas gör en stabil insats som vanligt och gör dessutom ett riktigt bra jobb som back i andra halvlek, kanske dags för ny position där? Denkan som fortsätter spela på slutet trots krampkänningar, fanns inga kvar att byta med, sånt gillar vi supportrar att se. Kul också för Steffe att få hålla nollan igen, detta var tredje fortsätt så.

"Tyra" ville framhålla lagets kämpainsats med extra plus lagets "Duracell-kanin" på mitten "Kalle", samt John som visade ett enormt lugn i backlinjen matchen igenom. "Lillen" var mest lyrisk efter matchen och tyckte det var en underbar insats.

Sonstorps IK - Svärtinge 4-0 (2-0)
Mål: Abri, Denkan, Mårten och Nico
Varning Sonstorp: "Kalle"
Publik: Jag räknade inte, men skulle tippa på närmare 60 personer minst.
Domare: Gabriel Saliba, Norrköping - Gör en bra insats i en snäll match.

Nästa match spelas på fredag (23/5) borta mot Hageby, matchstart klockan 19.00 enligt ÖFF:s hemsida.

Ansvarig för tangentknappningen
/Öhman

Uppdatering

Bilder från matchen finns på den här länken http://josef8838.fotopic.net/c1514308.html Tack till Josef Wahlström som delar med sig av bilderna