Sonstorp B - Vånga 3-1

En mycket vacker, men ack så tidig söndagsmorgon spelades det tidigare denna dag skön fotboll på Stråkvad. Samling redan klockan 10 något som inte alla lyckades med att uppfylla, Matte Ström blev väckt av lagledningen (Robban och Ilor)strax efter 10 när dessa ringde och frågade var han höll hus. Kanske var det en bra uppladdning för Strömma som under matchen skulle visa sig vara en gigant i försvaret.

Vånga kom till spel helt utan avbytare medan Sonstorps bänk bestod av Pascal, Robban och Ilor, det hade grävts djupt denna morgon. Sonstorp startade för dagen med följande lag Målvakt Robin, backlinjen från höger: Martin, Strömma, Franka och Tjofsen. Mittfält från höger: Pontus, Jonte Freij, Tobbe Gust och Öhman. Anfallspar var Thossma och Jojo. Jonte Freij fick dock gå ut i första halvlek med en sträckning, gammal är äldst heter det visst. Hoppas du kryar på dig och är spelklar snart igen Jonte.

Sonstorp hade det mesta av spelet och var det bättre laget, man tog också ledningen med 1-0, genom Jojo, för att sedan åka på sin ledning till 2-0, återigen genom Jojo. Vånga kunde reducera till 2-1 sedan undertecknad tappat markeringen vid en hörna. Jojo kunde sedan fullborda sitt hattrick genom att göra 3-1 vackert framspelad av Martin. Sonstorp hade sedan bud på ytterliggare ett mål, men Öhman hade inte full koll på sin högerfot och lyckades skjuta bollen ner i ån från en plats 10 meter rakt framför mål utan täckande försvarare i vägen. Uppenbarligen ska vissa inte skjuta med högerfoten, synd att han inte själv inser det bara, eller vad säger "Lillen"?

Vångaspelarna orkade inte utan avbytare och Sonstorp kunde därför plocka hem säsongens andra seger och man lämnar därmed bottenträsket och passerar Vånga på vägen upp i tabellen. Fortsätter vi såhär kan vi placera oss bra till i tabellen mot slutet av säsongen.

Publikmässigt var det ingen höjdare denna dag, kanske inte så konstigt med tanke på matchtiden, framåt andra halvlek kom det ner några killar från A-laget som ville njuta av lite skön fotboll. Totalt var det kanske 15 personer som åskådade denna tillställning, ni som inte var där missade helt klart lite söndagsunderhållning. 

Ilor ville efter matchen ge extra beröm till Robin i målet, Strömma i mittförsvaret och tremålsskytten Jojo.
Nästa match för B-laget är nästkommande söndag då man spelar borta mot Kimstad. Matchstart, enligt ÖFF:s hemsida, är klockan 11.00 hoppas på lite support från fansen då.

Matchfakta
Sonstorp B - Vånga 3-1 (1-0)
Målskytt Sonstorp: Jojo 3
Varningar SIK: inga.
Publik: 15 typ
Domare: Rasmus Laursen - Finspång. Bra insats i en relativt lätt match.

Vid tangenterna
/Öhman

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0