Skön Derbyseger för reserverna!!

I ett otroligt tråkigt väder spelades idag matchen mellan Finspångs FK och Sonstorps IK på anrika Grosvads A-plan. För att först beskriva vädret lite kort kan jag säga att det regnade mest hela tiden samtidigt som temperaturen höll sig precis ovanför nollstrecket, nåja runt 5-6 grader celsius i alla fall. Sonstorp hade svårt att få till någon ordnat spel till en början och det var knäpptyst på plan. Att det var derby märktes inte riktigt av, det enda som märktes var att FFK vid en tidig hörna tyckte att man skulle markera "Svikaren" och syftade på Kauko. Kauko som denna säsong lämnade FFK för spel i Sonstorp. Finspång tog ledningen med 1-0 efter en vacker frispark i målvaktens bortre hörn. Sonstorp kvitterade ganska omgående genom en något vackrare frispark signerad Oskar Pettersson som också den satt i det bortre hörnet. Sedan tog Finspång ånyo ledningen i matchen genom ett mål som kom efter en långboll där Finspångsforwarden sprang ifrån backlinjen, halvtidsresultatet blev således 2-1 till Finspångs favör.

Efter paus spottade Sonstorp upp sig, det kan vara relaterat till att undertecknad blivit uppbytt. 2-2 målet kom efter ett inlägg som FFK-målvakten missbedömde grovt varpå bollen studsade över honom och Oskar kunde skjuta in sitt och Sonstorps andra mål för aftonen. Här började regnet tillta alltmer och det var allmänt skitkallt helt enkelt. Nico lyckades stöta in 2-3 efter en hörna och Paul avslutade målskyttet efter ytterligare en tavla från FFK-målvakten. Målvakten gav sig ut långt upp mot mittcirkeln och missade en rensning varpå Martin försökte sig på en fräckis och lyfta in den. Nu är ju Martin lite tunn i benmusklerna så han orkade inte hela vägen fram, men det behövdes inte då FFK-försvaret uppträdde mer förvirrat än tre blinda bönder på hötorget i Stockholm. Efter deras katastrofala försök att få bort bollen kunde till slut Paul toffla in bollen i mål.

Sonstorps lagupppställning för dagen har inte alltför många streck i träningsstatistiken. Kul att gamla artister, nåja, som Jonte Freij, Nicke Goding, Gusten, Stenberg och Kristoffer Frank kom med och spelade lite. Över lag gjorde hela laget en bra insats enligt undertecknad. Lagledningens utlåtande är att hela laget gör en kanoninsats, men Nico och Oskars slit fick med sig laget på ett bra sätt och de två förtjänar en liten extra eloge.

Sonstorp fick syna två onödiga gula kort dessutom, Pascal efter protest över en utebliven straffspark och Nico efter att ha sparkat bort en boll i frustration över en frispark. Dessa gula kort får inte tas även om domaren har fel.

Nästa match, för B-laget, spelas hemma nästa söndag (25/5) klockan 11.00 mot Vånga. Alla supportrar hälsas välkomna att bevittna reservlagsspelarna "in action".

Dessförinnan spelar A-laget hemma mot Svärtinge på tisdag klockan 19.00.

Finspångs FK B - Sonstorps IK B 2-4 (2-1)
Sonstorps mål:
Oskar 2, Paul och Nico 1 var
Gula kort Sonstorp
Nico och Pascal
Domare: Bo Eriksson - gör inte en av sina bättre matcher.
Publik: Ja ett fåtal som trotsade kylan bland annat tränaren Lillen, för dagen iförd mössa, och vår ordförande Bosse S.

Skribent: Öhman

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0