Hageby - Sonstorp 2-4

Sonstorps IK segrade idag i matchen mot Hageby IF med 2-4. Undertecknad lyckades med sitt ressällskap att irra bort sig i Hageby och missade därför första minuterna och Hagebys första mål som gav dem en tidig ledning. Men enligt beskrivning från andra trogna supportrar som har vett nog att åka så man hinner hitta dit i tid så var målet ett straffmål efter att Ströma tagit bollen med handen. Förövrigt spelade John och Rickard som backar bredvid Ströma. På mittfältet startade Oskar, Kauko, Kalle, Erik och Jonas. Framåt spelade Mårten och Denkan.

När undertecknad anlände hade ca 5 minuter gått och Sonstorp pressade på bra. Efter ca kvarten kom kvitteringen med ett välplacerat skott från Mårten. En stund senare kom 1-2 och tillskrevs Kalle som sköt så hårt? så att målvakten inte lyckades hålla bollen utan den gick in i maskorna. 1-2 var resultatet som det skulle vilas halvtid över och Sonstorp hade spelet i första halvlek och bud på flera mål.

I andra halvlek byttes Kauko mot Egget och vi på kanten hoppades på att Sonstorp skulle fortsätta att dominera spelet. Riktigt så blev det inte och åtminstone jag var rejält nervös. I detta läge kom dock Hageby inte närmare än en stolpträff. Sedan blev det istället 1-3 till Sonstorp och undertecknad blev lite lugnare. Målet var en ren frispelning av Erik från kalle. Kalle hade i sin tur fått fri gata framåt sedan Denkan gjort en mycket bra löpning vid mitten på planen och dragit med sig två av Hagebys spelare mot kanten.

Sonstorp började efter detta mål att få lite mer chanser och Oskar kunde spela in bollen snyggt på en omarkerad Jonas som tog ner bollen och placerade den snyggt i nätet. Innan signalen ljöd så han dock Hageby reducera till 2-4 men närmare kom de aldrig.

Sammanfattningsvis en bra insats från samtliga på planen som kämpar och sliter och det visar sig att det lönar sig. På lördag den 31 väntar Azech SF hemma på Stråkvad så då  hoppas vi på sol och mycket publik.