Sonstorp - Skaphagen 5-0

På ett soligt men något kallt och blåsigt Stråkvad spelades idag den första omgången av Division 5 östra sedan serien vänt mot höst. För Sonstorps del ligger de efter att alla lagen möt varandra en gång på andra plats med samma poäng som ettan, men med två måls sämre målskillnad. Motståndet för dagen var Skarphagens IK. I mötet borta mot Skarphagen gick Sonstorp segrande ur bataljen med 1-4.

Dagen till ära ställde Sonstorp upp med Rickard, Sedin och Strömma som backar, Oskar, Nicko, Kalle, Jonas och Danne på mitten samt Mårten och Denkan på topp. På bänken satt Martin, Mike och Kauko. Målet vaktades av Steffe

Matchen började bra och redan i 14 minuten kom 1-0 till Sonstorp av Mårten som gjort en vågad nick förbi sin motståndare med sitt eget huvud i brösthöjd för att hamna fri med målvakten och iskallt lägga in bollen i mål. Sonstorp fortsatte rulla boll och 2-0 kom efter 20 minuter då Oskar snackar bra på kanten och får bollen av Denkan inifrån mitten och gör mål med en misstänkt tunnel på målvakten.

Efter detta hade de gröna en farlig chans där de nickar en frispark strax utanför krysset. Och minuterarna efter han Sonstorp en riktigt farlig chans då Oskar bryter in från kanten och skjuter i ribban. På detta ribbskott kontrar Skarphagen och har en boll som studsar i underkant på ribban och ut, i alla fall enligt domarna. Efter ca 30 minuter slår Nicko en bra pass till Oskar som rundar på vänsterkanten och lägger bollen vid sidan av målvakten och in i mål, 3-0. Innan halvleken tar slut hinner Steffe med ett par idioträddningar samt Mårten ett skott som styrs i ribban av grön spelare.

Andra halvlek börjar jämt. Och är inte mycket att orda om egentligen. En detalj kan dock vara den respekt Oskar satt på deras högerback. Då Oskar närmar sig och backen har bollen väjer han att skjuta den så långt han kommer ut på åkern innan Oskar hinner fram ordentligt. Efter ca 20 minuter kommer nästa mål och det är Oskar som slår en hörna som Erik nickar. Om det är Erik som gör målet eller om det är självmål är ett smått mysterium just nu men 4-0 blev det. Några minuter senare gör sonstorp 5-0 genom Denkan som slår in en retur på skott från Mårten. Efter detta mål får Kauko komma i spel och han tar Jonas plats på mitten. I den 25 minuten i denna andra halvlek håller Nicko och Steffe på att ställa till det ordenligt men Rickard kommer och räddar upp situationen på mållinjen.

Ytterligare ett byte och det är Martin som byter med Danne. I sekvensen efter gör Kalle en väl inövad "Cruyffare" det du Lillen såg du den?. När ca 5 minuter återstår gör Mårten sin gubbe och spelar bollen till Denkan som har öppet mål. Hur Denkan kan missa är nog för många ett stort mysterium och han lär ha något att drömma om inatt. Innan domaren blåser i pipan hinner Strömma få lite krampkänning så Mike får några minuter som back.

Matchen slutar 5-0 och hela Sonstorp kämpar otroligt hela matchen. Jag själv måste dock ge lite beröm till Oskar och Mårten som var inblandade i alla 5 målen. Även Steffe måste ha beröm som med hjälp av spelarna framför honom samt en handfull riktigt bra räddningar håller nollan.