Sonstorp B - Ledberg

På ett regnigt och blåsigt Stråkvad avgjordes den första matchen för B-laget sedan serien vänt. Motståndet var Ledbergs IF som vi förlorat mot borta med uddamålet, 3-2 i vårrundan. På pappret hade vi något starkare lag denna gång så det fanns goda förhoppningar. I målet hade vi Gusten. Backlinjen bestod av Joel, Viktor, Mackan A och Tjofsen. På mittfältet spelade Öhman, Kalle E, Kauko och Ponta K. Framåt spelade Mike och Martin medan bänken nöttes av Pål, undertecknad samt Robban.

Första kvarten kan nog ses som ganska oorganiserad från våran sida men trots detta så lyckas vi leda med två mål. Det första kommer jag inte riktigt ihåg hur det gick till men det var Mike som gjorde det i alla fall. Det andra var ett klassmål då Kauko spelat in bollen hårt på backen snett bakåt från kanten till Martin som löpt sig fri och enkelt kunde slå bollen i öppet mål. Efter denna period rycker vi upp oss lite spelmässigt och matchen blir mera jämn. Dock lyckas ledberg reducera med två snabba mål med ca halvtimmen spelad då vi strular lite på markering och inte går upp i närkamperna. Innan det är halvtid så blir vi tilldömda en straff som beror på ett en Ledbergs spelare stänger löpvägen för en av våra spelare. Denna straff förvaltar Kalle E på bästa sätt och drar upp i krysset.

I andra halvlek är det jämnare men Ledberg lyckas att både kvittera och ta ledningen. När ca halvtimmen har gått kommer Sonstorp i ett anfall och Öhman får bollen på vänsterkanten, tar ett par steg inåt i banan och drar till med sin känsliga fot. Skottet blir hårt och sitter i bortre gaveln på målet och Sonstorp har kvitterat till 4-4. Hur Öhman lyckas göra mål i båda mötena mot Ledberg detta år är nog inte många som förstår men så är det.

När ca 8 minuter återstår så Blåser domaren i pipan och pekar mot straffpunkten. Ledberg får en straff på hörna för hands. Ledberg förvaltar straffen väl och tar återigen ledningen. En ledning som håller sig till slutsignalen. Tyvärr så förlorar vi denna match trots att alla sliter mycket.

Publik: ca 10-15

Domare: Magnus Galant som förhoppningsvis gjorde en av sina sämsta matcher.

Skribent: Thossma